„Semne de primăvară”, un nou proiect educațional pentru copiii din Dej

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

În așteptarea primăverii, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT) derulează un proiect educațional pentru copii și tineri, la Dej. Este vorba despre o lansare de carte, prezentare de eseuri despre obiceiuri și tradiții de primăvară, cântece populare și proiecții de filme documentare.

Intitulat „Semne de primăvară – sărbători, obiceiuri și simboluri, la trecerea dintre anotimpuri”, evenimentul se va desfășura luni, 28 februarie 2022, la Muzeul Municipal Dej.

Manifestarea va debuta la ora 13:30, cu lansarea volumului „Cultura tradițională din județul Cluj – Valea Someșului Mic”, apărut la editura „Tradiții Clujene”.

Acesta cuprinde materialele de cercetare multidisciplinară a culturii tradiționale din județul Cluj, realizate în Tabăra de vară pe Valea Someșului Mic, în localitățile: Mica, Nireș, Sânmărghita, Valea Luncii, Cășeiu, Rugășești, Gârboul Dejului, Chiuiești, Strâmbu, Orman și Dej.

Apoi, de la ora 14:30, va urma o serie de activități cu elevii de la Palatul Copiilor Cluj, Structura Dej.

Va fi vernisată o expoziție de fotografie, sub îndrumarea prof. Delia Mureșan, coordonator Clubul Copiilor Dej, dar și o expoziție de mărțișoare, realizate de elevii dejeni, îndrumați de prof. Daniela Katona.

Tinerii vor citi și eseuri despre obiceiuri și tradiții de primăvară, dar se vor bucura și de cântece tradiționale, interpretate de un grup de elevi, coordonați de prof. Ioana Breda Morar.

La final, vor fi vizionate mai multe filme documentare despre tradiții și obiceiuri din județul Cluj, realizate în ultima perioadă de CJCPCT Cluj, în campaniile de cercetare și revigorare a culturii tradiționale din județ.

Evenimentul va fi organizat cu respectarea tuturor măsurilor și a regulilor de siguranță sanitară impuse de autorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *