Ministerul Muncii a făcut primele plăți de 2 milioane de lei către 9 furnizori de energie pentru plafonarea și compensarea facturilor

Politica nationala

Ministerul Muncii, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, a efectuat luni plăți în valoare de 2 milioane de lei către 9 furnizori de energie.

Plățile efectuate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială sunt făcute potrivit prevederilor legale referitoare la plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie.

„Pe măsură ce primim situațiile de plată le verificăm pe ceea ce înseamnă atribuțiile ministerului Muncii. Nouă plăți au fost deja făcute, mâine avem programate altele, și zi de zi nu vom uza de acel termen de 30 de zile, ci de pe o zi pe alta, cum terminăm verificările, facem plățile”, a anunțat ministrul Muncii.

Ministrul a explicat că a fost nevoie ca ordinul comun al miniștrilor Muncii, Energiei și Finanțelor privind decontarea facturilor să se publice, în contextul în care Asociației Furnizorilor de Energie din România a acuzat că se prelungește nejustificat termenul de rambursare a sumelor cheltuite de furnizori.

Furnizorii spun că au cheltuit sute de milioane de euro, majoritatea din credite bancare, fără să îi primească înapoi de la stat.

Aceștia se plâng că „ potrivit noului Ordin, toţi furnizorii trebuie să refacă aproape toată documentaţia pentru decontarea cheltuielilor făcute cu plafonarea şi compensarea facturilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *