Ce crede primarul Emil Boc despre situația tensionată din Ucraina: „Ținta lui Putin este instaurarea la Kiev a unui Guvern marionetă pro-rus”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a avut o opinie referitor la situația tensioantă din Ucraina vineri dimineața, 25 februarie. Edilul Clujului a precizat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin este rupt de realitatea în care trăim. El a spus că Putin îşi doreşte să îl îndepărteze de la Kiev pe Preşedintele Ucrainei.

„Era previzibil din punctul meu de vedere. L-am studiat puţin pe Putin. Am văzut contextul actual şi am înţeles boala de putere a lui Putin. Personalitatea lui Putin, plus orgoliul rănit în urma destrămării Uniunii Sovietice, m-au determinat să fac acea afirmaţie că era o chestiune doar de timp până Rusia ataca Ucraina. Sunt convins că ţinta lui Putin este instaurarea la Kiev a unui Guvern marionetă pro-rus care să-i faciliteze anexarea Ucrainei sau a unei părţi din Ucraina şi controlul asupra acesteia. Putin asta urmăreşte.

El îşi doreşte să îl îndepărteze pe Preşedintele Ucrainei. Crede că doar aşa va face mai uşoară integrarea Ucrainei în Rusia. Cred că este extrem de periculos că omul este rupt de secolul în care trăim. El le-a transmis României şi Poloniei să vină să ia teritoriul pierdut din Ucraina. Religia de după Al Doilea Război Mondial a fost că nimeni nu se atinge de graniţe. Este un lucru fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial. Istoria ne arată că nu avem voie să facem niciun fel de concesie cu cei care promovează revizionismul, uitându-ne la ce s-a întâmplat cu Hitler. Trebuie folosite toate resursele nonmilitare pe care UE şi NATO le au, pentru a-l pune pe butuci pe Putin”,a declarat Boc la ZIUA LIVE.

În data de 24 februarie 2022, Putin a ţinut un discurs în care a anunţat o operaţiune militară specială în Ucraina. La scurt timp după declarația lui Putin, reporterii CNN, BBC și Reuters au raportat explozii în partea controlată de armata ucraineană din Donbas și în Harkov.

Astăzi, 25 februarie, ruşii au înaintat în Kiev. Ministrul ucrainean al Apărării a confirmat că trupe ruseşti se află în Kiev, capitala Ucrainei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *