Negocieri de PACE între Rusia şi Ucraina vor avea loc în Belarus

Politica externa

Autorităţile belaruse au anunţat luni că sunt gata să găzduiască tratativele ruso-ucrainene anunţate pentru luni, informează AFP, citată de Agerpres

Emisarii Moscovei şi ai Kievului nu au sosit încă în Belarus. „Locul tratativelor între Rusia şi Ucraina în Belarus este gata şi aşteptăm delegaţiile”, a anunţat Ministerul de Externe de la Minsk pe Facebook.

Acolo a publicat şi o fotografie a sălii unde ar trebui să aibă loc dialogul. În imagine se poate vedea o masă lungă cu peste zece scaune de fiecare parte şi cu drapelele Belarusului, Rusiei şi Ucrainei în fundal.

Ucraina a acceptat duminică ideea negocierilor, deşi a indicat că nu speră prea mult că astfel se va pune capăt invaziei ruse începute joia trecută. Kievul a indicat că nu vor exista „condiţii prealabile” şi că nu intenţionează să „capituleze”.

Tratativele vor avea loc la frontiera ucraineano-belarusă, deşi teritoriul belarus este folosit de forţele ruse ca bază pentru ofensiva din Ucraina.

Autorităţile de la Kiev au afirmat că preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a promis că aviaţia şi rachetele ruse din Belarus nu vor fi lansate în timpul sosirii delegaţiei ucrainene, al tratativelor şi al revenirii negociatorilor în capitala Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *