Refugiații din Ucraina bolnavi de cancer vor beneficia de tratament gratuit la Institutul Oncologic din Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Contactat de Clujul Politic, deputatul PSD Patriciu Achimaș-Cădariu a anunțat că refugiații din Ucraina care au cancer se vor putea trata gratuit la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, existând și un translator pentru limba ucraineană.

„Fie că e pandemie sau război, să nu uităm de suferința pacienților cu cancer, care nu pot fi lăsați în urmă indiferent de contextul în care ne aflăm.

Aceasta stare continua de anxietate si teroare poate accentua starea pacientilor oncologici, motiv pentru care e nevoie ca noi sa devenim si mai solidari si sa le venim in ajutor cu orice este posibil.

Pandemia ne-a oferit niște lecții mult prea dureroase pentru situația pacienților cu cancer, să nu lăsăm și războiul să o facă! În acest sens,pacienții oncologici străini sau apatrizii proveniți din zona conflictului armat din Ucraina sunt așteptați la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Cluj-Napoca unde vor fi tratați gratuit.

De asemenea punem la dispoziția pacienților un translator pentru limba ucraineană (Dr. Bandi Mariana) și pentru limba rusă – Dr. Ion Cojocaru și Dr. Tatiana Cirimpei. Orice inițiativă contează și fiecare gest de sprijin oferit vecinilor noștri poate reprezenta zile, ani sau momente câștigate pentru acești pacienți”, a declarat deputatul PSD Cluj pentru clujulpolitic.ro.

Deputatul a declarat că nu există nicio justificare pentru asemenea crime și e grav dacă s-a ajuns aici.

„Nu poate exista nici o justificare pentru asemenea crime și este foarte grav faptul ca s-a ajuns in aceasta situație, la aproape 80 de ani de la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial. Indiferent ca este vorba de o singura viata luata sau sute, este la fel de grav si de dureros”, a mai precizat fostul ministru al Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *