CJ Cluj se va implica în gestionarea situației refugiaților din Ucraina

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Consiliul Județean Cluj se implică în gestionarea situației refugiaților din Ucraina prin punerea la dispoziție, în mod gratuit, a mai multor spații corespunzătoare pentru trierea, consilierea, direcționarea și cazarea refugiaților, dar și pentru depozitarea și sortarea ajutoarelor.

Forul administrativ județean pune la dispoziție o serie de spații corespunzătoare de pe platforma Clujana din Piața 1 Mai, unde există mai multe hale de mari dimensiuni, în care să poată fi depozitate cantitățile impresionante de ajutoare colectate la nivelul județului Cluj, constând în alimente, obiecte de îmbrăcăminte, articole de igienă, etc.

De asemenea, pentru trierea, consilierea, informarea și direcționarea refugiaților, Consiliul Județean a identificat un spațiu potrivit, la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, respectiv pe strada Traian Vuia, nr. 216, unde funcționează Societatea Drumuri și Poduri Județene Cluj, entitate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

În același timp, pentru copiii și mamele refugiate, Consiliul Județean Cluj a identificat, împreună cu D.G.A.S.P.C. Cluj, mai multe spații de cazare corespunzătoare. Astfel, la Aghireșu, în cadrul Centrului de vârstnici din localitate, o clădire absolut nouă edificată din bani europeni, au fost pregătite spații de cazare pentru a primi până la 36 de copii. De asemenea, în cadrul a două case de tip familial din localitatea Apahida urmează a fi găzduiți alți 12 copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *