Consilierul județean USR Cluj, Adela Dehenes a demisionat și s-a înscris în PNL. Ea va candida la locale pe locul 20 pe lista PNL

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Consilierul județean USR Cluj, Adela Dehenes a demisionat și s-a înscris în PNL Cluj, a declarat aceasta astăzi într-o conferință de presă. Ea va candida la locale pe locul 20 pe lista PNL. Tot pe locul 20 figura pe lista USR Cluj.

”De azi activitatea mea în USR s-a încheiat. Eu am început în PLUS. Am venit din diaspora după 20 de ani sa ajut la acest proiect politic. Eu sunt clujeancă și am vrut să mă pun în slujba clujenilor. Mulțumesc presei pentru sprijinul si modul a reflectat activitatea mea.

Am intrat în politică pentru ca am vrut sa îmi pun experiența într-un partid politic nou, ca oameni noi. Conjunctura de atunci a fost de a contribui, alături de PNL , în schimbări administrative importante.

Partidul USR PLUS a fost un partid în care am crezut, dar pe parcurs, nu e moment anume, dar am constatat o degradare a democrației interne, a încălcării statutului. Am asistat la sute de demisii de membrii. Toți europarlamentarii pe care i-am pierdut au acuzat o mare dezamăgire. Sute și mii de membrii au plecat în liniște sau vizibili din USR. Din păcate aceste pierderi endemice nu iscă preocupare, e o tăcere la partid. Regret plecarea lor.

De un an mă gândesc să mă retrag din această formațiune politică, dar a fost această disonanță cognitivă că sunt ales al clujenilor. Pot privi din urmă cu împăcare, pentru că consider că mi-am făcut treaba cu destul succes.

Pe de altă parte distanța dintre mine și USR e tot mai mare și am decis să mă retrag. 

M-am înscris în PNL Cluj. Voi candida din partea PNL pe lista de consilieri județeni. Voi avea în PNL locul 20. ”

Inițiativa cooptării a venit din partea liberalilor a spus Dehenes. Ea își va păstra mandatul de consilier județean până în septembrie, când intră ”în pâine” noii consilieri județeani. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *