Deputatul clujean Viorel Băltărețu condamnă invazia în Ucraina și solicită unitate în jurul valorilor democratice ale NATO și UE

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul USR Cluj Viorel Băltărețu și-a exprimat punctul de vedere cu privire la situația din Ucraina și invazia Rusiei și cere unitate, mai mult ca oricând, în jurul valorilor democratice ale NATO și UE.

Băltărețu este de părere că autoritățile nu au avut răspunsul așteptat de toată lumea, iar clujenii au demonstrat o capacitate exemplară de mobilizare.

„Condamn ferm atât invazia neprovocată a Ucrainei pașnice, cât și retorica absolut periculoasă a lui Putin, care îngrijorează o lume întreagă.

Acum, mai mult ca oricând, e momentul să fim uniți în jurul valorilor democratice ale NATO și UE.

Românii s-au mobilizat exemplar. Țin permanent legătura cu societatea civilă, cu autoritățile, cărora mi-am oferit ajutorul, am ajutat și personal efortul de răspuns la criza refugiaților.

Clujenii au demonstrat încă o dată o capacitate exemplară de mobilizare, prin acțiuni rapide și eficiente.

Din păcate, răspunsul autorităților nu a fost cel așteptat. Statul român trebuie să își revizuiască procedurile pentru situații de urgență; se dovedește încă o dată că nu avem capacitate de reacție rapidă când e vorba de a dezvolta structuri și facilități provizorii, indiferent că e vorba de centre de vaccinare sau de centre de triere și preluare refugiați. Concluzia mea este că încă nu ne-am învățat lecțiile dure din perioada pandemiei.

De aceea, susțin crearea unui mecanism mai suplu care să includă și organizații non-bugetare, ONG-uri, asociații, biserica, forțe care să poată fi coordonate în sistem centralizat”, a declarat pentru clujulpolitic.ro, Viorel Băltărețu, deputat USR Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *