Deputatul AUR Cluj, Ilie Coleșa, despre situația tensionată din Ucraina: „Putin este un anti-creștin și un represor”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul clujean AUR, Ilie-Alin Coleșa, ne-a trimis o reacție despre situația tensionată din Ucraina. Acesta a susținut că faptele președintelui Rusiei, Vladimir Putin sunt nebunești și nu îl credea în stare de așa ceva, acesta dorindu-și înglobarea unor teritorii cât mai mari în Federația Rusă.

Coleșa îl consideră pe Putin un anti-creștin, un represor, dar acesta este de părere că acest război nu este al României, iar poporul român nu are nicio datorie morală sau tratat care să ne oblige să intervenim militar.

„Nu contează atât de mult declarațiile lui Putin, cât faptele lui. Declarațiile lui au oarecare logică, în schimb faptele sunt nebunești. Nu-l credeam capabil de o asemenea nebunie. Din păcate m-am înșelat. În stilul imperialist rusesc probabil va dori înglobarea unor teritorii cât mai mari la Federația Rusă, atât cât vor fi capabili să le gestioneze. Ne arată adevărata lui față, de anti-creștin, de represor. Lumea nu prea știe că în Rusia se intră chiar și în biserici doar prin prezentarea unui certificat de vaccinare cu cod QR.

Din păcate politicile energetice dezastroase ale Uniunii Europene prin Pactul Climatic, care s-au concretizat în desființarea foarte multor capacități de producție (centrale atomice, pe cărbuni), dependența de gazul rusesc, dependența de producția Chinei comuniste, ne-au dus în situația unor dependenți de Rusia și China, ambele comuniste. Pârghiile de sancțiune devin firave, preponderent de natură financiar-bancară (excluderea unor bănci rusești din sistemul SWIFT). Europa occidentală a fost și este plină de politicieni filo-comuniști (de exp. cancelarul Germaniei, Olaf Scholtz), ca atare mă întreb cât de durată și accentuate vor fi aceste sancțiuni.

Atitudinea de ajutorare a refugiaților ucrainieni, mulți dintre ei etnici români, este una firească. Arată firea noastră creștinească: caldă, primitoare, empatică, jertfelnică. Familia mea deja s-a implicat, deocamdată financiar și material, prin organizația non-guvernamentală din care facem parte (Asociația Prietenii Studenților).

Dacă situația se va înrăutății, vom lua în calcul primirea de refugiați chiar în propria casă (nu avem alte spații locative). Și în AUR ne-am mobilizat prin oferire de locuri de cazare, alimente, haine, transport. Avem oameni care se ocupă de toată logistica necesară. Observ un răspuns foarte bun al societății civile și un răspuns mult mai slab al instituțiilor. Din păcate acest potențial al societății civile nu a fost deloc valorificat în timpul crizei sanitare.

Deși acest război are un vinovat, Putin, nu trebuie să uităm că nu este războiul nostru. Nu avem niciun interes, tratat sau datorie morală care să ne oblige a interveni militar; nici măcar prin furnizare de armament. Nu este războiul nostru! Avem doar datoria morală a ne implica pentru ajutorarea oamenilor afectați”, a declarat pentru Clujul Politic, deputatul Ilie Colesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *