Emil Boc: „Putin îmi amintește de ultimele clipe ale regimului Ceaușescu”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, l-a comparat vineri dimineață, într-o intervenție telefonică la un post local, pe liderul de la Kremling cu fostul dictator Nicolae Ceușescu.

„Cel mai recent discurs al lui Putin îmi amintește de ultimele clipe ale regimului Ceaușescu. Liderilor autocrați le place să audă doar ce le convine. Cei din subordine le spun doar ce vor ei să audă. Așa a făcut și Ceaușescu.

Vă amintiți că, în 21 decembrie 1989, cei din subordinea sa i-au spus să convoace o adunare publică, pentru că populația este alături de el, să înfiereze ce s-a întâmplat la Timișoara, cu “huliganii”, iar aceasta a fost scânteia care a pornit Revoluția de la București. Pentru Putin, începutul sfârșitului este în derulare, problema nu este dacă, ci când se va întâmpla. Regimul lui Putin este pe contrasensul istoriei”, a declarat edilul Clujului, la Realitatea FM Cluj.

Boc a mai precizat că Europa trebuie să devină independent energetic și să nu mai depindă de gazul din Rusia. „Niciun robinet de gaz rusesc nu trebuie să mai treacă în Europa”.

Comitetul european al regiunilor a transmis o scrisoare către 71 de primari de orașe din Rusia, cărora le-au cerut să ia atitudine împotriva războiului și să îi informeze pe cetățeni despre situația din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *