Soldații ruși din Ucraina ar fi luat o pauză. Cât durează și care este motivul

Politica externa

Forţele ruseşti din Ucraina ar fi intrat într-o posibilă scurtă pauză operaţională, în timp ce se pregătesc să reia operaţiunile împotriva Kievului, Harkovului, Mykolayivului şi, posibil, Odesa în următoarele 24-48 de ore, potrivit unuei analize făcută de un grup de experţi şi o organizaţie de cercetare politică cu sediul în SUA.

Un raport publicat recent de Institutul pentru Studiul Războiului, susţine că trupele ruseşti nu au lansat operaţiuni ofensive terestre majore împotriva Kievului, Harkovului sau Mykolayivului în ultimele 24 de ore, citat MEDIAFAX.

Pe de altă parte, forţele ucrainene din apropierea Harkovului au desfăşurat o contraofensivă care ar fi pătruns până la graniţa ruso-ucraineană. Institutul adaugă că trupele ruseşti au continuat să încercuiască şi să bombardeze Mariupol, în timp ce forţele ruseşti de la est de Harkov şi din nordul regiunii Luhansk par să încerce să facă legătura.

„Trupele ruseşti din jurul oraşului Kherson se pregătesc probabil să reia operaţiunile ofensive împotriva Mykolayiv şi, în cele din urmă, a Odesei, iar infanteria navală rusă din Crimeea continuă să se pregătească pentru operaţiuni”, se mai precizează în evaluare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *