La Cluj-Napoca va fi realizat un centru fizic de ajutor pentru ucraineni. Sunt aproape 2.000 de refugiați cazați în oraș

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc a anunțat că la Cluj-Napoca va fi înființat un centru fizic de ajutor pentru refugiații din Ucraina, iar până acum au fost cazați în oraș un număr de 1840 de cetățeni ucraineni care au fugit din calea războiului din țara lor natală. Aceștia au fost cazați în spațiile puse la dispoziție oficial de autoritățile locale.

În cadrul centrelor oficiale ale autorităților locale mai sunt în prezent disponibile 284 de locuri de cazare.

„Vom avea si un centru fizic pentru refugiatii ucrainieni in Cluj-Napoca. Sa poata sa vina acolo si sa faca rost de informatiile de care au nevoie: cazare, consiliere juridica, loc de munca, o apa, o cafea. Trebuie sa ne organizam pe termen lung pentru ca, trebuie sa fim sinceri. Cei care au ajuns pana acum in Romania au fost cei cu bani, care isi permit sa stea pe banii lor in hoteluri, pensiuni. Vor urma, cel mai probabil, cei cu o situatie financiara mai dificila, care vor avea mai multe nevoi”, a declarat Boc.

Edilul Clujului a sus arătat că, la nivel național, 190.000 de refugiați au trecut în România de la începutul războiului, din care 100.000 au părăsit deja teritoriul țării noastre, 90.000 sunt încă în România, din care 20.000 sunt copii.

De asemenea, autoritatile locale pregatesc modernizarea si extinderea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare a populației municipiului Cluj-Napoca, în scopul transmiterii eficiente a mesajelor directe sau preînregistrate și a semnalelor acustice în situații de urgență și de protecție civilă, dar si verificarea celor peste 100 de adaposturi civile.

„Nu trebuie insa sa panicam populatia. Alarmand, facem mai rau. Este putin probabil sa ajungem in aceasta situatie”, a punctat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *