George Simion, atac la Putin de la Varșovia: „E un criminal de război. Continuă politica stalinistă”

Politica nationala

Războiul dintre Rusia şi Ucraina determină ţările vecine celor două părţi aflate în conflict să-şi consolideze relaţiile. Este cazul Poloniei care a găzduit recent, la Varşovia, o şedinţă comună cu Guvernul României, precum şi vizita liderului AUR, George Simion.

Presa maghiară de opoziţie (https://nepszava.hu/) publică un articol despre prietenia româno-poloneză, remarcând că „Varşovia ştie că are nevoie şi de un aliat extrem de apropiat în regiune, aşa că s-a mutat rapid şi a schimbat brusc Budapesta cu Bucureşti”.

În acest context, publicaţia aminteşte despre şedinţa comună a guvernelor polonez şi român de la Varşovia, din 3 martie, în cadrul căreia s-au semnat mai multe acorduri bilaterale.

După reuniunea celor două guverne la Varşovia, liderul AUR, George Simion, a făcut o vizită în Polonia unde, în ultimele trei zile, a avut întâlniri cu mai mulţi miniştri şi oficiali de stat polonezi.

George Simion a mers în Polonia în calitatea sa de preşedinte al grupului de prietenie România-Polonia din Parlamentul României. În cadrul vizitei, delegaţia română s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei, Zbigniew Ziobro, şi ministrul delegat pentru drepturi cetăţeneşti, Michał Wójcik.

Invitat la televiziunea naţională poloneză, TVP Info, George Simion a condamnat în termeni duri agresiunea rusă din Ucraina:

Vladimir Putin continuă politica stalinistă de supunere a statelor pe care le percepe în sfera proprie de interese, din Europa de Est. Este un criminal de război„, a afirmat liderul AUR.

Nu aceeaşi atitudine a avut premierul ungar Viktor Orban, care în ultimele săptămâni a ezitat să condamne ferm acţiunile Federaţiei Ruse în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *