Harris: Un atac împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tututor/ Iohannis: Nu avem date care să indice că România ar fi ţintită printr-o agresiune

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a afirmat vineri, la Bucureşti, că un atac împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tuturor ţărilor aflate în Alianţa Nord-Atlantică, iar preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că nu sunt date care să indice faptul că România ar fi ţintită printr-o agresiune, conform News.ro.

Kamala Harris şi Klaus Iohanis au fost întrebaţi, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă acest conflict din Ucraina s-ar putea extinde spre România şi spre Moldova şi dacă va exista o suplimentare a trupelor SUA în ţara noastră. 
 
 

 
“Trebuie să repet că SUA sunt angajate în prietenia şi dedicarea pentru România şi acest angajament cu trupe pentru România, cel mai recent forţele batalionului Striker. Aşa cum ştie poporul român, aşa cum ştim cu toţii, este o situaţie dinamică şi tot timpul evaluăm situaţia. În ceea ce priveşte cu ce s-ar putea întâmpla cu comportamentul lui Putin, nu pot să speculez, dar noi suntem foarte fermi şi este clar ca membri NATO, că un atac împotriva unei ţări este un atac împotriva tututor”, a transmis vicepreşedintele SUA. 
Iohannis a menţionat că nu sunt date că România ar fi ţintită printr-o agresiune. 
“Nu avem date care indică că România ar fi ţintită printr-o agresiune. Este clar că această acţiune a Rusiei, acest război împotriva Ucrainei a produs cu certitudine un rezultat vizibil, ferm, clar şi acesta este unitatea NATO şi hotărârea aliaţilor din NATO de a sta împreună şi de a se apăra împreună”, a explicat preşedintele Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *