Un tânăr împușcat în Ucraina, internat într-un spital din România

Politica nationala

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, care a fost rănit în Kiev, s-a refugiat în România și a ajuns la spital cu mai multe plăgi împușcate.

Bărbatul a fost internat, sâmbătă dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani.

Potrivit directorului DSP Botoșani, bărbatul este din Turkmenistan şi efectua studii universitare la Kiev. El ar fi fost împuşcat pe 27 februarie, însă a fugit din spital cu intenţia de a ajunge în Turcia, dar în timp ce se deplasa către această ţară, maşina în care se afla a fost atacată din nou de soldaţii ruşi. Studentul din Turkmenistan s-a refugiat în România, scrie Agerpres.

„Bărbatul a venit din Ucraina, din zona Kiev, şi prezenta mai multe plăgi împuşcate în regiunea fesieră şi lombară, cu o fractură de şold stâng şi maleolă peronieră, adică gleznă (…) El este stabil, prezintă în continuare corpurile străine în zonele în care a fost împuşcat. A fost investigat în Unitatea de Primiri Urgenţe şi internat pe Secţia de chirurgie”, a afirmat Adăscăliţei.

Directorul DSP, care asigură şi gărzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, susţine că plăgile împuşcate ale bărbatului erau suprainfectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *