Demisii pe bandă rulantă în USR Cluj în frunte cu fostul lider Sergiu Hossu. Certuri Sălcudean-Todoran

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Un scandal de proporții a izbucnit în interiorul filialei USR Cluj în această săptămână, care s-a lăsat cu mai multe demisii importante, informează StirideCluj.ro.

Este vorba de fostul cancelar al fostului prim-ministru Florin Cîțu, Sergiu Hossu (foto), fost președinte al PLUS Cluj, dar și consilierul local Alexandra Oană, care a demisionat din conducerea forului de conducere al organizației municipale.

Tot luni a demisionat și consilierul local Dinu Ionescu, iar Virgil Pop, fost CEO Electrogrup, și-a înaintat demisia din Biroul Județean al USR Cluj.

„Vă anunţ că îmi depun şi eu demisia din USR. Motivul principalii reprezintă abuzurile care au avut loc in ultimele zile in Filiala USR Cluj. Vă doresc tuturor multe realizări si succes în tot ceea ce întreprindeţi!”, a precizat fostul președinte al Plus Cluj, Sergiu Hossu.

Dragi colegi, Vă anunţ că mi-am depus azi demisia din Biroul Local Cluj-Napoca.

Vă mulţumesc tuturor celor care mi-aţi acordat încrederea voastră pentru această funcţie şi în zilele următoare voi prezenta un raport legat de activitatea mea în cadrul Biroului Local.

Voi continua să lupt pentru un oraş mai bun, din Consiliul Local şi, în calitate de lider de grup al consilierilor din Cluj-Napoca, vă asigur de deschiderea mea pentru colaborare cu toate forurile de conducere ale filialei şi toţi membrii ce doresc să se implice în proiecte pentru comunitate. Cred, în continuare, în capacitatea noastră de a genera alt fel de politică şi depinde doar de efortul nostru colectiv să îmbunătăţim lucrurile, atât intern, cât şi extern. Rămânem alături!”, a anunțat și consilierul local Alexandra Oană.

Motivul demisiilor din USR Cluj ar fi însuși președintele Camelia Sălcudean, cu al cărui comportament și „stil de conducere dictatorial” nu au rezonat colegii aceteia.

Fostul subprefect Camelia Sălcudean este acuzată de membri că a contribuit la demiterea președintelui organizației municipale a USR Cluj-Napoca, Manuela Petrescu.

De asemenea, Sălcudean mai este acuzată că are negocieri în secret cu PNL Florești, fiind confruntată pe această temă chiar de liderul de grup al consilierilor locali din Florești, Marius Todoran.

Cum s-a apărat președintele USR Cluj în fața atacurilor lui Todoran

„Observ că mai nou este un adevărat concurs de aruncat acuze peste acuze pentru orice. Pentru cine are aşa mult timp, recomand apelul la voluntariat postat de Carmen Turcanu, pentru că facerea de bine îmbogăţeşte pe oricine şi poate se mai reduc şi energiile negative.

Întâlnirea de la Floreşti la care face referire colegul Todoran, a fost împreună cu preşedintele filialei Floreşti, care este şi consilier local; mă întreb de ce a omis Dl Todoran să precizeze……poate pentru că diminua din efectul acuzator?

Ceea ce nu spune colegul nostru este faptul că, degeaba este lider de grup că el nu prea are linie de comunicare cu primarul si cei de la PNL, pentru că aceştia nu doresc să discute cu el, din cauza comportamentului pe care l-a manifestat de-a lungul timpului (aroganţă, jigniri, etc..).

Discuţia cu cei de la PNL a avut in centru o problemă de bază şi anume cea a proiectelor pentru cetăţeni, pentru că fiecare dintre noi am avut aceste proiecte în obiectiv atunci când ne-am implicat şi am dorit să ne aducem un aport în comunitate. Proiecte bune care ar îmbunătăţi viaţa cetăţenilor din Floreşti sunt respinse pe banda rulantă. 

În fine, discuţia a fost una informală, nu s-a mers cu nici un obiectiv de negociere, ci doar voiam să vedem perspectiva lor. Cu Bogdan Pivariu m-am întâlnit de mai multe ori şi am înţeles cum gândeşte, cu ceilalţi din PNL mai puţin. Pivariu nu a dorit să participe, datorită jignirilor pe care le-a primit de la M. Todoran.

Desigur, suntem în opoziţie şi probabil putem considera mai puţin importantă părerea adversarilor, dar din păcate observăm că nici cetăţenii nu apreciază unele abordări din Consiliul Local.

Sigur că s-a generat acum un val de care unii profită ca să atace oricum, dar desigur nu pe oricine; doar facem politică, trebuie să punctăm, Doar că se ”punctează” în interior unde ar trebui să căutăm mai multă colaborare, că suntem în aceeaşi căruţă şi mai puţin în extern unde sunt adevăraţii adversari”, le-a transmis colegilor președintele USR Cluj, Camelia Sălcudean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *