Viktor Orban nu vrea să sprijine Ucraina: „Nu vom trimite nici trupe, nici armament. Trebuie să stăm departe de acest război „

Politica externa

Premierul Viktor Orban a declarat , marți, la un miting de campanie, că Ungaria nu va trimite armament Ucrainei și nu se va implica în război, acuzat opoziția de la Budapesta că încearcă să aducă țara în conflictul armat de la est.

Orban a acuzat opoziția de la Budapesta că încearcă să aducă țara în conflictul armat de la est, că Europa Centrală este doar o „tablă de șah” pentru marile puteri și că „dacă Ungaria nu își va susține interesele ar putea să devină o victimă ușoară a crizei”, relatează Reuters.

„Rușii urmăresc interesele Rusiei, în timp ce ucrainenii urmăresc interesele Ucrainei. Nici Statele Unite, nici Uniunea Europeană nu vor lua decizii gândindu-se la unguri și nici nu vor simți cu inimile ungurilor. Trebuie să ne susținem propriile interese. Trebuie să rămânem în afara acestui război și, de aceea, nu vom trimite nici trupe, nici armament pe câmpul de luptă”, le-a transmis premierul Ungariei susținătorilor săi.

Viktor Orban a mai spus că alegerea votanților în 3 aprilie „va fi între un partid care vrea pace și opoziția stângistă care se va împiedica și va intra într-un răzoi dur, lung și sângeros”.

Actualul premier al Ungariei se va „lupta” la aceste alegeri cu o opoziție unită formată din șase partide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *