Emil Boc, despre războiul din Ucraina: „Acum este finala mare între democrație și autoritarism”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit despre războiul din Ucrauna și a susținut că Rusia nu se va opri doar la Ucraina. Acum este finala mare între democrație și autoritarism.

Edilul Clujului a precizat că această criză este benefică și pentru România, care are o șansă să își consolideze poziția ca cel mai important bastion la granițele Uniunii Europene și al valorilor democrației.

„V-am spus că acest conflict era inevitabil. Eu am spus înainte de începerea războiului că nu este o problemă de dacă, ci când va fi, pentru că am văzut evoluția Rusiei din 2014 încoace și mi-am dat seama că ei nu se vor opri cu Crimeea. Dacă nu sunt opriți acum în Ucraina, ei nu se vor opri la Ucraina.

Din nefericire acum ajungem la finala mare, cum se zice în fotbal, între democrație și autoritarism. Acum se dă bătălia finală, pentru că noua cortină de fier aceasta va fi, democrație și autoritarism.

Regimul de la Kremlin vrea să reînvie niște practici specifice secolului anterior.

Aceasta criză este și benefică pentru România, care se va consolida ca cel mai important bastion la granițele externe ale Uniunii Europene, al democrației și valorilor. România va conta din ce în ce mai mult pentru că și-a demonstrat atașamentul față de valorile democratice în ultimii 30 de ani”, a declarat Emil Boc la Napoca LIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *