Fostul premier Viorica Dăncilă și-a dat demisia din PSD, după 26 de ani și s-a înscris într-un alt partid

Politica nationala

Fostul preşedinte al PSD și premier, Viorica Dăncilă, și-a anunțat marți demisia din PSD, după 26 de ani.

„Cred că mulţi dintre d-vs v-aţi întrebat dacă mai există o şansă ca România să ne aparţină. Mi-am pus şi eu, de nenumărate ori, această întrebare, şi da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale. Eu am luat acum această decizie.

După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formaţiuni politice noi. Partidul Naţiune Oameni Împreuna”(NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroşi, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, a scris, marţi, pe Facebook, Viorica Dăncilă.  

Ea afirmă că nu i-a fost uşor să ia decizia: „Nu a fost uşor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am trădat, ei ne-au trădat pe mulţi dintre noi, au dezamăgit încrederea acordată de foarte mulţi români.

Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune şi rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage şi multe critici. Însă, ca un om care îşi iubeşte ţara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine”, a mai scris Dăncilă, potrivit news.ro.

Fostul premier susţine că a revenit în politică ”pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi şi altfel, o politică în care interesul personal şi cel de partid să fie înlocuit cu interesul naţional”.  

Acest tip de abordare, de gândire politică, pe care o apreciez, pe care o susţin şi care mă defineşte, am regăsit-o în rândul membrilor Partidului Naţiune Oameni Împreună(NOI). Am găsit aici oameni care nu au mai făcut politică, oameni serioşi, cu experienţă relevantă în domeniile lor de activitate. Viziunea lor bazată pe patriotism, adevăr, consens, comuniune, credinţă autentică, se identifică cu viziunea mea, cu ceea ce îmi doresc pentru România şi pentru români”, a mai scris fostul preşedinte al PSD. 

Viorica Dăncilă a deţinut funcţia de premier, a fost preşedintele PSD şi candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale din 2020. Fosta social-democrată a intrat în turul al doilea, alături de Klaus Iohannis, care a învins-o cu un scor aproape dublu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *