Unul dintre cei mai activi și dedicați consilieri locali din Cluj-Napoca este userista Adriana Cristian. Aceasta a realizat recent o incursiune printre problemele cartierului Mănăștur, după ce realizeze una în cartierul Gheorgheni, dar și în alte zone ale orașului.
Adriana Cristian a prezentat reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca probleme identificate în Gheorgheni, precum cele referitoare la spațiile verzi sau legate de ecologizare.
„Politica în stradă. Săptamâna cartierului Mănăștur
Încep prin a spune că am fost uimită cât de curat e prin comparație cu cartierul Gheorgheni. Ghenele de gunoi, asflatul și chiar și strada erau proaspăt aspirate sau spălate.
Problema cea mai mare a cartierului e de departe cea a lipsei locurilor de parcare, problemă care se răsfrânge și asupra puținelor locuri verzi ce momentan sunt fie îngrădite, fie folosite ca locuri de parcare și asupra trotuarelor.
Cu atât mai mult ar trebui investit în spațiile verzi, amenajându-le minimal însă eficient pentru a deveni mici enclave atractive pentru mănăștureni.
Baza sportivă intră în ultima fază de amenajare și chiar dacă e binevenită nueste suficientă pentru un cartier atât de dens. Evident sunt și vor fi probleme cu parcarea și aici în condițiile în care cea din vecinătate va fi insuficientă.
Voi mai merge și weekendul acesta la invitația unor clujeni pentru a identifica problemele și a le aduce în fața administrației spre rezolvare.
Vineri am avut o întâlnire promițătoare la Primărie cu dir. Tehnic, cel al spațiilor verzi și cel de ecologizare urbană în care am prezentat o parte din problemele identificate în cartierul Gheorgheni. Voi avea astfel de întâlniri lunar și așa cum am promis voi depune rapoartele vizitelor în cartiere pentru a obține soluții și termene de implementare a acestora”, a scris Cristian.
Las pentru a patra oară acest mesaj, dar sigur cu același rezultat : zero. Am mai spus și repet : zona blocurilor din cartierul Plopilor Nord cuprinsă între străzile Plopilor și Sesului este deplorabila. Alei crăpate, borduri rupte, ghene de gunoi murdare, mașini parcate pe spațiile verzi, rahat de caini, mii de mucuri de țigări aruncate pe jos etc. 2.In 2021 s-au desființat garajele metalice din spatele blocurilor turn vecine cu Parcul Babeș. S-a construit o parcare frumoasa, dar care are o hibă mare. Pe latura dinspre parc copacii sunt aproape de gard, iar coroana acestora acoperă peste jumătate din cele cca 80 de parcări existente in proximitate. Dimineata se văd pe autoturisme zeci, sute de excremente ale păsărilor ce trag peste noapte in acei copaci. Cad uscături pe mașini și se impune toaletarea acestora pt. a se proteja astfel autoturismele oamenilor, total nemulțumiți, care aduna semnături pentru o petiție comuna către Primărie. Sesizările sunt absolut reale și cred ca edilii Clujului ar trebui sa vadă aceste probleme și sa le corecteze. Precizez ca sunt cu toate impozitele plătite la zi și nu sunt un om simandicos, cu fițe care vrea sa se afle in treaba.
.In 2021 s-au desființat garajele metalice din spatele blocurilor turn vecine cu Parcul Babeș. S-a construit o parcare frumoasa, dar care are o hibă mare. Pe latura dinspre parc copacii sunt aproape de gard, iar coroana acestora acoperă peste jumătate din cele cca 80 de parcări existente in proximitate. Dimineata se văd pe autoturisme zeci, sute de excremente ale păsărilor ce trag peste noapte in acei copaci. Cad uscături pe mașini și se impune toaletarea acestora pt. a se proteja astfel autoturismele oamenilor, total nemulțumiți, care aduna semnături pentru o petiție comuna către Primărie. Sesizările sunt absolut reale și cred ca edilii Clujului ar trebui sa vadă aceste probleme și sa le corecteze. Precizez ca sunt cu toate impozitele plătite la zi și nu sunt un om simandicos, cu fițe care vrea sa se afle in treaba.
Canalizarea parului din spate de la Minerva si pana la Baza sportiva „La Terenuri”, cred ca ar fi o idee buna!
da