PSD Cluj a marcat 129 de ani de social-democrație în România

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

PSD Cluj a marcat astăzi, 31 martie, 129 de ani de social-democrație, adică de la înființarea primului partid social democrat din România.

În urma unei informări a PSD Cluj, „de 129 de ani social-democrația este un punct de reper al societății românești, nucleul emancipării politice și sociale, libertatea, egalitatea de șanse, respectul, demnitatea, justiția socială și solidaritatea umană fiind principiile și valorile fundamentale care au dus la nașterea social-democrației pe care o cunoaștem în prezent.

În fiecare an, la data de 31 martie, Partidul Social Democrat Cluj, în colaborare cu Pes Activists Cluj și TSD Cluj și Cluj Napoca onorează Ziua Social-Democrației aducând un omagiu pionierilor social-democrați, adevărați martiri, ce au luptat exemplar pentru drepturile oamenilor simpli, împotriva inegalităților sociale„, a anuntat PSD Cluj.

Mesajul lui Cordoș

„Astăzi celebrăm 129 de ani de schimbare. 129 de ani în care social-democrații din România militează pentru dezvoltarea echitabilă a societății noastre. Suntem datori inaintașilor noștrii care au luptat pentru o societate echitabilă unde egalitatea de șanse să primeze indiferent de sex, rasă sau statut, plătind cu viața aceste crezuri, fiind târâți în închisorile comuniste.

În fața sacrificiului lor, noi social-democrații de astăzi aducem un pios omagiu fiind determinați, mai mult ca oricând, să ducem mai departe aceste valori și sā le respectăm principiile de viață”, a transmis președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *