Tensiunile din PNL. Florin Cîţu le-a transmis prim-vicepreşedinţilor că nu demisionează. Ședinţă BPN, vineri, Consiliul Naţional, duminică, pentru convocarea Congresului

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Liderii PNL au discutat, joi, la Vila Lac, cu preşedintele partidului, Florin Cîţu, care le-a transmis că nu demisionează din funcţie. În acest caz, vineri se va convoca Biroul Permanent Naţional, care include şi toţi liderii de filiale, iar duminică va avea loc Consiliul Naţional, forul care va convoca Congresul extraordinar al partidului, au precizat surse liberale pentru News.ro.

Sursele citate au declarat pentru News.ro că Florin Cîţu s-a întâlnit la Vila Lac cu prim-vicepreşedinţii partidului, cărora le-a transmis că nu intenţionează să demisioneze de la conducerea PNL.

Surse apropiate conducerii liberale afirmă că preşedintele Klaus Ioannis nu are cunoştinţă de situaţia din partid, deşi a fost considerat un susţinător al lui Cîţu la şefia PNL.

Discuţiile liderilor PNL cu Florin Cîţu au fost ”extrem de civilizate şi relaxate”, au transmis sursele. După întâlnirea de la Vila Lac, liberalii s-au mutat la sediul central al PNL, din Modrogan. Florin Cîţu şi-a invitat  câţiva colegi, cu ocazia zilei de naştere care este vineri, pe 1 aprilie. 

 

 

Scrisoarea prin care i se cere preşedintelui PNL să se retragă de la şefia partidului a fost semnată de 42 de lideri din partid.

Deja, unii şi-au exprimat opţiunea pentru schimbarea conducerii şi în mesaje publice. Este vorba de liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, care a vorbit despre un nou proiect politic pentru PNL, pentru 2024, de liderul PNL Buzău şi deputatul Ben Oni Ardelean. Miercuri, şi deputatul Robert Sighiartău afirma că este primarii din partid nu sunt mulţumiţi şi că este nevoie de o discuţie în interiorul partidului. 

Filiale care nu susţin demersul sunt Constanţa, Timiş, Gorj, Argeş şi Sectorul 3. 

Congresul PNL este dorit cât mai repede. Astfel, vineri la prânz va avea loc Biroul Permanent Naţional, iar duminică Consiliul Naţional, forul de conducere care convoacă Congresul Extraordinar. Liberalii ar vrea ca Congresul să aibă loc pe 10 aprilie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *