Au fost reluate lucrările de consolidare la drumul județean 109E Cetan – Vad și sunt aproape de finalizare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Consiliul Județean anunță reluarea și intrarea în etapa finală a lucrărilor de consolidare pe drumul județean 109E Cetan-Vad, la km 2+600. Acestea sunt executate în vederea remedierii surpării produse în urma lucrărilor de închidere și ecologizare a depozitului neconform de deșeuri de la Dej.

În această etapă, pe sectorul de drum afectat de alunecarea de teren se realizează ultimii zeci de metri de șanț din dale de beton. Astfel, în cazul în care condițiile meteorologice vor rămâne stabile, în următoarele săptămâni vor fi executate lucrările de așternere a stratului de piatră spartă și a celor două straturi de asfalt.

De asemenea, vor fi executate și lucrări de refacere a suprafețelor de asfalt deteriorate din zonele situate în aval și în amonte.

Anterior acestei etape au fost realizate lucrări de consolidare de mare amploare, fiecare dintre aceste operațiuni necesitând timpi tehnologici de executare și de așteptare bine determinați. Astfel, după executarea săpăturii platformei piloților și a platformei de balast, au fost realizați nu mai puțin de 485 de piloți forați cu diametrul de 400 de mm la o adâncime de 14,5 m. De asemenea, au fost executate toate fundațiile și elevațiile aferente piloților, a fost consolidat versantul din spatele zidului de sprijin a drumului și a fost realizată șapa de beton de egalizare.

Concomitent, ca un aspect extrem de important în ceea ce privește comunitatea din zonă, au fost executate lucrările de relocare a conductei de apă care alimentează comuna Vad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *