Guvernul a suplimentat programul„Anghel Saligny”, cel contestat de USR

Politica nationala Slider

În cadrul ședintei de Guvern de miercuri, prim-ministrul Nicolae Ciucă  a declarat că se va aproba un act normativ prin care se suplimentează cu 15,5 miliarde de lei bugetul Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny”.

După cum a mentionat și ieri în cadrul lucrărilor Adunării Generale a Asociației Orașelor din România acest program este folosit și pentru reducerea decalajelor de dezvoltare între mediul rural și urban.

„În baza unei hotărâri pe care am luat-o ieri în coaliție, vom adopta un act normativ prin care vom suplimenta bugetul la Programul naţional de investiții ”Anghel Saligny”cu aproximativ 15,5 miliarde. 10 miliarde vor fi destinaţi pentru construcţia şi modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde pentru extinderea reţelei de gaze. În felul acesta, suma totală a programului va fi de 65,5 miliarde şi ea va viza cu preponderenţă modernizarea drumurilor, extinderea reţelelor de apă şi canalizare şi extinderea reţelei de gaz” a spus Nicolae Ciucă.

În aceiași ședință de Guvern s-au luat măsuri pentru creșterea absorbției de fonduri europene pentru domeniile care privesc dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor și creșterea producției de energie din resurse regenerabile. De asemenea, s-a aprobat prin act normativ acordarea de indemnizații de pană in 75% din salariu angajaților firmelor care își încetează activitatea din cauza prețurilor mari la energie sau a războiului din Ucraina.

Reamintim că USR nu a fost de acord cu acest proiect, la contestat, si acesta a fost un motiv pentru care a fost eliminat de la guvernare.

Text de Cătălin Todea, jurnalism, an 1, UBB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *