Alegeri cu un singur candidat la PNL

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Congresul extraordinar al PNL prin care se alege un nou președinte după demisia lui Florin Câțu, are loc duminică. Extraordinarul situației provine și din faptul că actualul premier, Nicolae Ciucă a depus singura candidatură.

Întrebat despre viitorul Congres, fostul președinte al PNL Florin Câțu a declarat: ”Cred că trebuie să participăm toţi, că, dacă nu, nu o să fie ales. Adică e o singură moţiune şi suntem obligaţi să participăm, nu avem decât să votăm. Dacă nu votăm, nu avem preşedinte. E o singură moţiune şi trebuie să o votăm toţi, această moţiune”. De asemenea, acesta a precizat că nu își va dezvăluii votul. 

Răspunzând la o întrebare legată de motivul pentru care e un Congres cu un singur candidat acesta a spus că aceasta a fost decizia. ”Cred că oameni se vor uita şi vor trage propriile concluzii, repet, trebuie să fim acolo, că dacă nu, rămânem fără preşedinte, deci e important”, a afirmat el, iar legat de existenta altor persoane care să candideze „Eu am candidat, am câştigat, a fost o luptă (..) acum, dacă mai voia şi altcineva să candideze, putea să candideze, era oportunitate. Nu au dorit”

Despre cadidatura la o altă funcție de conducere, președintele Senatului a afirmat că își va exprima opiniile în BEx, unde e membru de drept.

Câțu a demisionat sâptămâna trecută la presiunile șefiilor de filiale care îi imputau piederea majorității în Guvern. De menționat este și faptul că BEx al PNL i-aacordat o derogare de la Statut lui Nicolae Ciucă pentru a putea candida în lipsa vechimii în partid.

Cătălin Todea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *