Cum arată cel mai mare parc din Cluj-Napoca. Are o zonă de belvedere și grădină urbană – VIDEO

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Municipalitatea clujeană a anunțat finalizarea celui mai mare parc din Cluj-Napoca, de 21 de hectare, realizat din fonduri europene și locale.

Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor este mai mare decât Parcul Central „Simion Bărnuțiu” și se află pe Bulevardul Muncii. Noul parc este unul recreativ, un loc pentru petrecerea timpului liber în cadru natural.

Amenajarea parcului a presupus crearea mai multor zone distincte care să acopere o gamă largă de posibilități de recreere:

– zona de belvedere
– zone de interes cu mobilier urban;
– zona de grădină urbană;
– zona cu facilități sportive cu instalație de tip tiroliană pe un traseu de aproximativ 200 m lungime

În parc predomină zonele acoperite cu vegetație: plantații pentru stabilizarea solului, masive de arbori, zone de poiană și zona de taluzuri cu arbuști târâtori, graminée decorative și arbuști decorativi. Cei peste 1500 arbori și 30.000 puieți plantați în cadrul parcului au un rol deosebit în peisajul parcului.

Parcul dispune de facilități pentru persoane cu dizabilități, locuri de parcare și iluminat nocturn în parcări și pe aleea principală. De asemenea, sunt prevăzute și parcări pentru biciclete și stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice.

Amenajarea de noi spații verzi reprezintă o prioritate a municipalității. Până în 2030 ne-am propus plantarea a peste 100.000 arbori, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, crearea și extinderea zonelor verzi în oraș – 190 ha și amenajarea de coridoare verzi-albastre în concordanță cu direcția verde europeană.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os – 4.2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *