Guvernul României inițiază un internship pentru tineri. Ce trebuie să faci pentru a lucra la Palatul Victoria

Politica nationala

Începând de astăzi, tinerii sunt aşteptaţi să se înscrie pentru Programul oficial de Internship al Guvernului.

Programul oficial de Internship al Guvernului, ajuns la cea de-a IX-a ediţie. Înscrierile se fac pe platforma www.internship.gov.ro.

Cei interesaţi trebuie să-şi creeze un profil de candidat în cadrul programului, urmând ca o comisie să analizeze dosarele şi să organizeze interviuri în baza cărora se va face selecţia celor care vor deveni interni.

În programul se va desfășura în perioada 11 iulie – 9 septembrie 2022, 150 de studenți și absolvenți ai formelor de învățământ din România și din străinătate vor putea să se familiarizeze cu specificul activității guvernamentale în cele mai importante instituții ale administrației publice centrale.

Candidaturile vor fi evaluate în perioada 11 mai – 10 iunie, iar rezultatele vor fi anunţate pe 13 iunie, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Pe durata programului, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară echivalentă salariului minim pe economie, iar la final vor primi de la Secretariatul General al Guvernului un certificat care atestă stagiul de practică.

„Vă aşteptăm în Programul de Internship al Guvernului să investiţi entuziasmul, creativitatea şi elanul dumneavoastră tineresc în modelarea viitorului României. Veniţi cu ceea ce vă doriţi de la România de mâine, cu idei bune, ieşite din tipare, veniţi cu dorinţa de mai bine pentru toţi românii! Să construim o Românie în care tinerii să-şi dorească să rămână. Vă aştept la Palatul Victoria!”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Condițiile de participare sunt următoarele:

• vârsta de 16 ani împlinită, dar nu mai mult de 27 de ani;
• cetățenie română;
• capacitate deplină de exercițiu;
• cunoașterea limbii română, scris și vorbit;
• cunoașterea a cel puțin unei limbi străine de circulație internațională;
• cunoștințe în domeniul IT;
• aplicantul nu este activ pe piața muncii;
• aplicantul nu a absolvit anterior Programul Oficial de Internship al Guvernului României;
• aplicantul îndeplinește condițiile generale prevăzute de Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu modificările și completările ulterioare.

Din 2013, când a avut loc prima ediție, în Programul de Internship al Guvernului României s-au implicat peste 75 de ministere, autorități și agenții guvernamentale, aproximativ 1.500 de tineri și au fost desfășurate peste 300 de evenimente la care stagiarii au participat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *