Ministrul Dâncu: „Nu există dovezi că Rusia se pregătește să atace Polonia și România”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Ministrul Apărării, clujeanul Vasile Dîncu, l-a contrazis pe Zelenski, cum că Rusia se pregătește să atace Polonia și România dacă Ucraina va pierde. Acesta spune că nu există dovezi pentru așa ceva. 

Ministrul Apărării consideră că sunt speculații afirmaţiile preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, care a spus că Rusia intenționează să atace și Polonia şi România.

Dâncu a declarat că e absolut de înțeles că Zelenski care își apăra cauza, să afirme că într-o anumită măsură el apără chiar întreaga Europă. Totuşi, ministrul a declarat într-o emisiune la Antena 3, citat de g4media.ro, că nu există date care să releve că Rusia vrea să-și continue asaltul spre țările membre NATO.

„Nu cred că există dovezi pentru așa ceva și nici nu luăm în calcul acest scenariu (cu referire la spusele preşedintelui Zelenski – n. red.). Sigur, înțeleg cauza pe care o apără președintele Ucrainei – chiar și atunci cânt își accentuează declarațiile, pentru că într-o anumită măsură el este nu doar apărătorul Ucrainei, ci și al Europei. Ar putea fi chiar apărătorul unei civilizații, dacă se vor confirma oficial aceste crime împotriva umanității.

Deci eu înțeleg, dar nu cred că există date pentru aceste evenimente (că Rusia vrea să atace Polonia și România – n.red). Într-o astfel de logică a posibilului se poate spune că orice poate fi posibil”, a comentat Vasile Dâncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *