FOTO. Ministrul Vasile Dîncu și oficial ucrainean au vizitat Centrul suport pentru refugiații ucraineni, din Cluj: ”Solidaritatea noastră pentru ucraineni este una completă”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a vizitat, miercuri, alături de însărcinatul pentru Afaceri al Ucrainei la București, Păun Rohovei, Centrul suport integrat  pentru refugiații ucraineni. Aceștia au susținut și o conferință de presă.

La eveniment au participat și prefectul județului, Irina Munteanu, președintele clubului CFR Cluj, Cristi Balaj, mai mulți jucători de la CFR și de la Dinamo Kiev, dar antrenorii Dan Petrescu și Mircea Lucescu. 

Vasile Dîncu i-a plăcut ce a văzut la Centrul suport integrat  pentru refugiații ucraineni de la Hotel&Vila Granata – Fotbal Cluj CFR 1907 CLUJ.

Centrul e dedicat celor afectați de conflictul armat din Ucraina.

„Am venit aici să vedem o inițiativă care arată ce bine poate să funcționeze solidaritatea cu poporul ucrainean în aceste momente. Dacă funcționează bine inițiativa privată, cu sprijinul autorităților locale, Clujul este, din punctul acesta de vedere, un exemplu. Noi, de la București, ne uităm cu invidie, invidie pozitivă evident, la acest aspect. Acest centru pentru refugiați pe care l-a organizat clubul CFR Cluj arată că echipa campioană poate fi campioană și în ceea ce privește responsabilitate socială. Este un exemplu pe care sportul îl poate da. Solidaritatea noastră pentru ucraineni este una completă și mă bucur că nu se regăsește doar la nivel central”, a declarat Dâncu. România  acordă Ucrainei este ajutor umanitar, nu şi militar.

Prefectul Irina Munteanu a spus că „Îmi exprim recunoștința pentru oportunitatea pe care am găsit-o la cei de la CFR Cluj, punând la dispoziție această locație. A nimerit la momentul perfect, când încercam să dezvoltăm un centru de suport unde să concentrăm toate serviciile de care personale venite din Ucraina aveau nevoie. Ne-am organizat foarte bine, iar împreună cu celelalte instituții publice, care oferă servicii specifice, putem răspunde nevoilor ucrainenilor”.

Dan Petrescu, antrenor CFR și Vasile Dâncu, ministrul Apărării la Centrul de Refugiați pus la dispozitie de Prefectură și clubul CFR Cluj

Însărcinatul pentru Afaceri al Ucrainei la București, Paun Rohovei, prezent și el la acest centru de sprijin s-a arătat încântat. ”Este extraordinară solidaritatea părții române. Sunt impresionat. Mulțumim”, a spus acesta.

Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev și Cristi Balaj, președinte CFR, discută în fața Centrului de refugiați de la Hotelul Granata al CFR Cluj

 

Deseară, la 21.30, CFR Cluj și Dinamo Kiev se vor întâlni într-un meci umanitar, pe stadionul campioanei României.
Foto: Cristi Vescan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *