SONDAJ AVANGARDE: PSD, lider detașat în fruntea PNL și AUR. Cine sunt parlamentarii care conduc topul încrederii

Politica nationala Slider

Într-un sondaj AVANGARDE, PSD este în fruntea PNL și AUR la mare distanță, iar liderii Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă ocupă primul loc în clasamentul încrederii, ambii cu 31%.

Astfel, liderii coaliţiei de guvernare, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, împart primul loc în topul încrederii, cu 31%. Dintre politicienii opoziţiei, cel mai bine plasat e preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, cu 15%, fiind urmat de liderul AUR, George Simion (13%) şi de preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban (11%), scrie news.ro.

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obţine 36%, în timp ce liberalii ar avea doar 19%. Pe locul trei s-ar clasa AUR, cu 14%, apoi USR – 11%. Ar mai trece pragul electoral doar UDMR, cu tradiţionalul 5%.

Cât despre pachetul social anunţat de Guvern, PSD este marele câştigător mediatic.

32% dintre români cred că social-democraţii sunt iniţiatorii măsurilor de sprijin, în timp ce PNL este indicat de numai 7% dintre respondenţi.

Cea mai apreciată măsură (46%) e oferirea de vouchere pentru achiziţia de alimente de bază pentru pensionari şi familii cu venituri reduse.

Apoi, creşterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim, fără taxe, o măsură apreciată de 23% dintre cei chestionaţi.

La întrebarea „Dacă vi s-ar oferi şansa să aveţi invitat la masă, în weekend, alături de familia dumneavoastră, unul dintre liderii partidelor politice de astăzi, pe care aţi prefera să îl aveţi în casa dumneavoastră?”, mai mult de o treime dintre cei intervievaţi (35%) au răspuns „niciunul”. Favorit a fost totuşi MArcel Ciolacu, dorit ca invitat de 14% dintre subiecţi, urmat de Geroge Simion (11%) şi de Nicolae Ciucă (6%).

Sondajul a fost realizat în perioada 12-20 aprilie, pe un eşantion de 906 subiecţi, prin metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +- 3,4%, la un nivel de încredere de 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *