USR i-a desemnat candidați pentru CCR pe clujenii Cristi Dănileț și Peter Eckstein-Kovacs Peter

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

USR i-a anunţat, joi, pe clujenii Peter Eckstein-Kovacs şi Cristi Danileţ drept candidaţii partidului pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională (CCR).

Candidaţii USR pentru ocuparea noilor posturi de magistraţi ai Curţii Constituţionale sunt judecătorul Cristi Danileţ şi avocatul Peter Eckstein-Kovacs, doi profesionişti care şi-au dovedit nu numai competenţele de-a lungul timpului, cât mai ales moralitatea incontestabilă”, a anunțat USR printr-un comunicat.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat că nicio o reformă profundă nu se va putea realiza în următorii ani cu o Curte Constituţională „antireformistă” şi „obtuză”.

Nici linia proeuropeană pe care şi-a asumat-o cu ani în urmă România nu va putea fi păstrată cu o Curte cu viziune orientată, mai degrabă, către estul întunecat, decât către Uniunea Europeană şi Occident. Avem nevoie la CCR de judecători proeuropeni, bine pregătiţi profesional, care nu sunt doar oameni de paie folosiţi de politicieni. Noi propunem astfel de oameni. PNL şi PSD se pare că merg, în continuare, pe varianta politrucilor sau a unor indivizi copy-paste, cu probleme grave de integritate”, a spus fostul ministru al Justiţiei.

Potrivit USR, Cristi Danileţ, „judecătorul după care a plagiat Bogdan Licu (propunerea PSD pentru CCR)”, a luptat neîncetat pentru independenţa Justiţiei şi a rezistat în faţa presiunilor şi abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea „să controleze” şi „să timoreze” Justiţia.

Avocatul Peter Eckstein-Kovacs a dovedit, de fiecare dată, că principiile şi moralitatea sunt incontestabile. A demisionat din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice a Senatului când colegii lui n-au vrut să susţină Legea ANI, a renunţat la postul de consilier la Cotroceni când fostul preşedinte a început să promoveze proiectul distructiv de la Roşia Montană şi şi-a dat demisia din UDMR în semn de protest faţă de sprijinul pe care partidul lui îl dădea celor de la PSD şi ALDE în asaltul asupra Justiţiei”, mai menţionează reprezentanţii USR în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *