România ar putea trimite avioane de luptă Ucrainei. Ciolacu: „Suntem alături de ţările civilizate împotriva unui criminal de război”

Politica nationala

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că nu este exclus ca România să trimită armament şi avioane de luptă Ucrainei, dar că decizia va fi luată în funcţie de cum va evolua situaţia în zonă.

Întrebat, la România Tv, dacă ţara noastră va dona Ucrainei avioanele de luptă mig consemnate la sol, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns că primul pas pentru asta este crearea unui cadru legislativ.

„Haideţi să fim corecţi: avem o frontieră de 650 de kilometri cu Ucraina. Nimeni nu ştie cum va evolua situaţia din Ucraina, e normal să ne pregătim pentru aşa ceva. Dar asta nu înseamnă că România va intra direct în acest conflict cu Rusia.

Este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina, România să facă acest lucru [să doneze avioane mig – n.r.], dar efortul împotriva Rusiei al tuturor ţărilor civilizate şi din Uniunea Europeană, dar şi din afara Uniunii Europene – şi aici mă refer în mod direct la partenerul strategic al României, Statele Unite ale Americii – trebuie să fie asumat de către toate statele. Primul pas este să avem un cadru legislativ.

Nu o să încalce nimeni legea şi astfel de hotărâri nu cred că se vor lua pe ascuns sau să nu fie informată toată lumea. Dar este normal ca noi, ca şi stat, să ne pregătim pentru orice evoluţie a conflictului din Ucraina. Noi trebuie să apărăm Ucraina, este evident acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Şeful Camerei deputaţilor a subliniat că România „nu este într-un conflict direct cu Rusia”, ci este „alături de toate ţările civilizate împotriva unui dictator, unui criminal de război, care a atacat un alt stat suveran, care a decis, democratic, ce parcurs îşi doreşte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *