Maria Forna: „ATOP Cluj se implică activ în proiectele dedicate comunității”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Marți, 20 august, la sediul Consiliului Județean Cluj, a avut loc ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică, condusă de președintele Maria Forna.
Astfel, conform președintelui ATOP Cluj, au fost abordate următoare teme de discuție.

1. Prezentarea și adoptarea „Proiectului de informare și prevenire a victimizării cetățenilor” depus spre finanțare de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

Având în vedere tipologia fenomenului infracțional înregistrat în județul Cluj și preocuparea constantă a instituțiilor publice pentru asigurarea unui standard cât mai ridicat de ordine publică, proiectul își propune orientarea, în mod constant, a activităţilor de prevenire către membri comunității, cu precădere categoriile care au un risc ridicat de vulnerabilitate atât în ceea ce priveşte comiterea de infracţiuni, cât şi din punct de vedere al victimizării (copii și tineri, persoane de vârsta a treia).

Principalele domenii abordate sunt: siguranța rutieră, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea violenței domestice, prevenirea agresiunilor sexuale și prevenirea criminalității informatice.

2. Discuții cu doamna Irina Munteanu, prefectul județului Cluj cu privire la proiectul „Sănătate și siguranță în Clujul rural”. Consiliul Județean Cluj prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Cluj este co-partener al proiectului.

„Sănătate și siguranță în Clujul rural” se referă la identificarea și prevenirea avansării afecțiunilor medicale care pot fi depistate din timp, atât prin educație pentru sănătate și siguranță, cât și prin investigații medicale (medicină internă, sănătate pentru femei, pediatrie, geriatrie, oftalmologie, nutriție etc.). Proiectul este destinat comunităților din mediu rural și are 2 mari direcții de acțiune în sistem integrat: intervenție și prevenire în domeniul sănătății și siguranței publice.

Activitățile vor debuta în această toamnă atât sub forma unor sesiuni individuale și de grup, de informare și consiliere, dar și sub forma de puncte medicale mobile, unde se vor oferi consultații de specialitate, analize medicale, consiliere și orientare din punct de vedere medical, după caz, și se adresează tuturor categoriilor populaționale și ocupaționale, de la preșcolari până la populația de vârsta a III-a.

3. Informarea membrilor ATOP, de către doamna Anca Cristina Hodorogea, Inspector Școlar General Adjunct, cu privire la măsurile care au fost luate pentru revenirea elevilor la cursuri cu ocazia noului an școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *