Nouă rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj. S-au alocat suplimentar peste 33 milioane de lei

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Întrunit în ședință ordinară miercuri, 31 august 2022, forul deliberativ al județului Cluj a aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al județului pe anul 2022, proiect inițiat de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Astfel, într-o primă etapă, CJ Cluj va aloca cca. 12,2 milioane de lei pentru finanțarea mai multor programe și proiecte gestionate. Concret, vor fi alocați 6.672.000 de lei pentru reluarea, începând din toamnă, a „Programului pentru școli al României”, prin care se asigură școlarilor clujeni produse lactate, fructe proaspete și produse de patiserie.

De asemenea, alți 574.000 de lei vor fi acordați pentru achitarea burselor elevilor școlarizați în cele 11 instituții de învățământ special aflate sub autoritatea Consiliului Județean. Nu în ultimul rând, lucrările de întreținere derulate pe drumurile județene vor fi finanțate și ele, suplimentar, din bugetul instituției cu suma de 4.950.000 de lei.

În ceea ce privește susținerea instituțiilor finanțate din bugetul județului, Consiliul Județean va aloca, pentru șase dintre acestea, peste 21 de milioane de lei pentru finanțarea cheltuitelor de investiții și funcționare. Astfel, cele mai importate sume de bani, în valoare de cca. 20,4 milioane de lei, vor fi alocate Filarmonicii de Stat „Transilvania” și Teatrului de Păpuși „Puck”, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și pentru buna desfășurare a actului artistic.

Totodată, sectorul medical este vizat și el de rectificare. Concret, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa vor primi din bugetul județului suma de 171.000 de lei, respectiv de 65.000 lei, pentru achiziționarea de aparatură medicală și efectuarea unor lucrări de reparații urgente.

Nu în ultimul rând, activitatea socială derulată de Consiliul Județean prin intermediul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj este susținută prin alocarea sumei de 40.000 de lei, destinată îmbunătățirii condițiilor de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Tot în cadrul ședinței ordinare, a fost votată alocarea sumei de 420.000 de lei pentru relocarea Centrului Militar Zonal Cluj, pe perioada desfășurării lucrărilor de modernizare a spațiului în care acesta își desfășoară activitatea. Banii vor fi folosiți atât pentru achitarea cheltuielilor de relocare ale instituției militare, cât și pentru plata chiriei în viitorul sediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *