USR Cluj a ieșit la atac și a lansat Cartea Neagră a Guvernării PNL-PSD

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Noua conducere USR Cluj a fost prezentată, vineri, într-o conferință de presă prezidată de deputatul Oana Murariu, 34 de ani, avocat, alături de colegii săi. 

Cei prezenți au susținut la unison că Uniunea Salvați România este singura alternativă pentru a schimba cu adevărat lucrurile în țară.

”Am lansat un document programatic, joi la București, în fața Palatului Victoria, cu mesaje pe un ecran mare, fapt unic, e vorba de Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL, în care arătăm eșecurile clare ale acestei guvernări, care a adus cele mai mari scumpiri din ultimii 15 ani. De ce Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL? Pentru că 85% dintre români consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită, pentru că avem, din 2004 încoace, pentru prima dată peste 15% inflație, pentru că sunt cele mai mari scumpiri de prețuri pentru toate produsele, pentru că actualul guvern eșuează în ce privește PNRR. Ratează jaloanele, fac totul rapid, ca să bifeze. Pentru că ne-au promis stabilitate și într-un an patru miniștri din Guvern au demisionat pentru acuzații de plagiat, pentru incompatibilitate cu viziunea președintelui Iohannis sau pentru dosare penale. Nu cred că asta ne dorim în continuare… așa că USR este alternativa. Noi, la Cluj vom construi împreună pentru a avea procentul pe care ni-l dorim în 2024, și nu pentru a bifa opțiuni, ci pentru ca parlamentarii noștri, consilierii locali, județeni să aibă șansa să implementeze cât mai multe proiecte”, a spus Murariu.

A fost întărită de Viorel Băltărețu, deputat și vicepreședinte USR Cluj: ”Am primit un mandat foarte onorant din partea colegilor mei, dar care mă și obligă. Eu am responsabilitatea și mă voi ocupa de extinderea filialei și de suportul ei. Avem nevoie de noi filiale, de membri care să se implice, pe care să-i putem prezenta la viitoarele alegeri în majoritatea UAT-urilor. Vrem să demonstrăm că USR e  singura opțiune pe Cluj”.

Toți cei prezenți au spus că episodul fuziunii ratate cu PLUS e istorie, că acum există doar USR. Despre apariția REPER, noua conducere USR a spus că nu i se pare o concurență sau un pericol și că doar 22 de membri au decis să plece din partid dar nu toți la REPER Cluj. De asemenea, dacă pe plan național USR colaborează bine cu Forța Dreptei la Cluj ”nu am avut contacte și acțiuni comune”, a spus Murariu.

vLa conferință s-au abordat și probleme administratie locale importante, s-a discutat despre centura metropolitană, metrou, si drumul express de la Tureni. Aici a intervenit iar Viorel Băltărețu cu precizări: ”În momentul de față, la nivel național, există blocate sau anulate licitații pentru 815 kilometri de autostrăzi, au fost reziliate contracte pentru 330 de kilometri, și pentru alți 660 de kilometri de autostrăzi sau drumuri naționale care se aflau în proiectare termenul de finalizare sau efectiv ce se va întâmpla cu ele este incert. La Cluj, încerc și împing de la spate proiectul A3 Tureni, acel drum expres de doar câțiva kilometri care ar putea să rezolve foarte multe probleme, și din păcate anul acesta nu mai văd posibilă măcar lansarea licitației pentru acest tronson. Pe POIM mai sunt bani, România o să piardă bani din acest program, din păcate. Sper ca anul viitor să executăm ceva din acea bucată dar pînă și primărița Mănăilă bagă bețe-n roate. Am tot discutat cu ea dar nu mișcă nimic, ba din contră. Mai insist”, a spus deputatul. Acesta a subliniat că acel drum express este foarte important și ar degreva și ușura mult traficul.

În ce privește alegerea unui candidat la primăria Cluj care să îl concureze cu adevărat pe candidatul PNL Cluj, care cel mai probabil va fi iar…edilul Emil Boc, care e primar de 20 de ani imediat, președintele USR a parat diplomatic și a spus că asta se va decide în primăvara lui… 2023.

Să mai zicem că din Cartea Neagră a guvernării cam lipsește …UDMR, care e parte din guvernare și coaliție. ”Uitați-vă atent că apar și ei”, a spus Murariu. Chiar ne-am uitat. Apar…adiacent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *