Două ziariste amenințate cu moartea vin la Cluj la dezbaterea organizată de Asociație Presei. Se lansează și Anuarul pe 2022

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) anunță lansarea ediției a 15-a a Anuarului APPC, vineri, 16 decembrie 2022, ora 17.00, la Bastionul Croitorilor.

„Evenimentul de lansare va găzdui o dezbatere privind amenințările la care sunt supuși jurnaliștii din România.

Invitatele APPC la dezbatere sunt jurnalistele Emilia Șercan și Parászka Boróka, alături de jurnaliști clujeni.

Anuarul APPC, apărut la Editura Școala Ardeleană, reunește cele mai valoroase articole publicate de majoritatea jurnaliștilor clujeni în ultimul an. Anuarul este practic o mini-istorie a mass-mediei clujene și implicit a Clujului contemporan. Apariția Anuarului a fost susținută, în acest an, de Ambasada Republicii Federale Germania în România, Comm’ON The Agency, XPN LIVE și X PARTY and Networking și Vitrina Advertising.

Anuarul are 140 de pagini care conțin articole premium și fotografii de calitate ale unor jurnaliști și fotoreporteri care activează în presa locală” a anunțat conducerea APPC.

Despre APPC

Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană (APPC) a luat ființă în 2005, fiind o organizație reprezentativă a presei clujene. Ea numără în prezent 54 de jurnaliști activi și alte câteva zeci de membri susținători, majoritatea foști jurnaliști. De-a lungul celor 16 ani de activitate, APPC a organizat dezbateri, training-uri și manifestări de solidarizare sau protest, și a luat frecvent poziție în chestiuni privind derapajele de la deontologie, cu scopul declarat de a crește gradul de profesionalizare al jurnaliștilor și de a proteja libertatea presei. Din 2005 APPC editează Anuarul Presei Clujene, care reunește cele mai bune articole din presa clujeană, iar din 2015 organizează Gala Presei Clujene, în care premiază cele mai bune articole de presă ale ultimului an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *