Expropieri importante la Drumul Expres Cluj-Napoca-Autostrada Transilvania

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Guvernul aprobă în ședința de luni, exproprierile necesare pentru proiectul Drumului Expres Cluj Napoca-Autostrada Transilvania, o șosea cu o lungime de aprox. 5 kilometri care va permite legătura mai rapidă cu Autostrada A 3, potrivit anunțului Executivului. Șoferii care vor să intre în Cluj Napoca din Autostrada Transilvania pot folosi doar nodurile de la Turda și Gilău, dar parcurg o distanță destul de mare pe DN 1 prin Feleacu și Florești, ambele rute foarte aglomerate, iar Drumul Expres prin Tureni va facilita accesul. Investiția este estimată la aprox. 660 de milioane lei cu o durată de execuție de 18 luni. Dacă Guvernul nu face exproprierile până la sfârșitul anului, despăgubirile către proprietari se acordă conform grilelor notariale din 2023, arată economedia.ro.

Pentru Drumul Expres Cluj Napoca-Autostrada Transilvania, parte a ,,Someș Expres”, Guvernul va aproba luni, exproprierea a 655 de imobile cu o suprafață de 750 000 mp. Valoarea despăgubirilor este de 1,6 milioane lei :

,,Drumul Expres va asigura legătura dintre 2 căi principale de transport: autostrada A3 (Turda) și drumul național european DN1/E81 în zona localităţii Tureni, degrevând traficul greu şi de tranzit din Municipiul Turda, scurtând timpii de parcurs între zona metropolitană Cluj și Autostrăzile A10 Turda – Sebeş și A3 Transilvania, contribuind la reducerea emisiilor de noxe din mediul urban al municipiului Turda care este traversat în prezent de DN1 şi DN 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *