VIDEO. Cu întârziere, Boc și Tarcea au inaugurat Podul Porțelanului. Presa nu a fost invitată

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, alături de viceprimarul Dan Tarcea, ambii din PNL, au inaugurat vineri Podul Porțelanului 2, cel cu două benzi.

Finalizarea proiectului a fost întârziată de mai mulți ani pentru că s-a descoperit un zăcământ cu sare și a durat până situația a fost rezolvată.

„Așa cum am promis, podul a fost testat cu două camioane pe el și cu constructorul și proiectanții sub acesta. Podul are garanție 100 de ani”, a declarat Emil Boc, în fața mai multor locuitori din cartierul Iris invitați la inaugurare.

Actualul pod este pietonal și pentru bicicliști. Podul Porțelanului 1 pentru autovehicule.

Caracteristicile tehnice ale Podului Porțelanului 2:

  • lungime de 62 m
  • circulația va fi asigurată pe două benzi cu lățimea carosabilului de 7 m
  • trotuare de 1,2 m lățime vor fi amenajate pe ambele laturi
  • pistă pentru biciclete
  • sistem nou de iluminat public și arhitectural.

Executantul lucrărilor este asocierea Freyrom SA – Procons Group. Valoarea proiectului este de 10.989.213,50 lei (fără TVA).

De asemenea, se amenajează intersecția străzilor Nădășel – Alexandru Sahia pe malul stâng, iar pe malul drept se realizează racordarea cu str. Porțelanului. 

Reamintim că lucrările de proiectare pentru Podul Porțelanului au fost contractate prin licitație de la societatea VCE Vienna Consulting Engineering cu peste 64.000 de lei. Lucrarea de execuție fusese contractată de SC Diferit pentru peste 5,7 milioane de lei fără TVA, dar șantierul a fost sistat în 2019 din pricina unui zăcământ de sare, descoperit odată cu lucrările.

Presa locală nu a fost invitată la inaugurare. Boc comunică doar prin intermediul paginii sale de facebook.

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *