Ministrul de interne Lucian Bode a dat în judecată UBB

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul de Interne Lucian Bode (PNL) a dat în judecată, pe 5 ianuarie, Comisia de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB), anunță în exclusivitate Pressone.ro!

Procesul a fost deschis la Tribunalul Sălaj, județul natal al actualului ministru al Internelor.

Decizia de a da în judecată Comisia de Etică este o încercare de a bloca emiterea unui  verdict de plagiat referitor la teza sa de doctorat, pentru că UBB a anunțat pe 24 noiembrie 2022 că reia analiza tezei lui Bode, după ce „a luat act de noile informații apărute în spațiul public despre noi suspiciuni privind plagiatul în teza domnului Lucian Bode”. 

PressOne a dezvăluit pe 24 noiembrie 2022, în exclusivitate, că teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode conține cel puțin 18,5% text plagiat, dar și 6 ilustrații complet plagiate, iar alte 30 citate incorect.

Inițial, după ce USR a depus spre analiză la UBB teza lui Bode, copiată manual de la Biblioteca Națională, Comisia de analiză a decis, la finalul lunii octombrie,  că e plagiat doar 2,5 la sută, conținut pe care l-a justificat, cu indulgență, prin „necunoașterea/neaplicarea tehnicilor de citare” de către doctorand sau prin „erori de citare”, mai informează Pressone.ro. Analiza de plagiat a tezei a fost una limitată și nu a vizat întreaga teză, mai scris siteul.

Până se pronunță instanța teza nu mai poate fi verificată!

Atât rectorul UBB, Daniel David, cât și președintele Comisiei de Etică, Dacian Dragoș, au anunțat public că UBB va apela la experți internaționali pentru o nouă analiză a lucrării științifice a lui Bode, în baza căreia acesta a obținut în 2018 – sub coordonarea istoricului clujean prof. univ. dr. Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI – titlul de doctor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *