Au fost reabilitate sistemele de alimentare cu apă și canalizare în Gilău, Gârbău, Aghireșu și Căpușu Mare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Compania de Apă „Someș” S.A., societate care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a finalizat recent procedura de recepție la terminarea lucrărilor din cadrul contractului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în UAT: Gilău, Gârbău, Aghireșu și Căpușu Mare”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o investiție cu fonduri europene care aduce un plus de confort și bunăstare clujenilor și o dovadă în plus a faptului că suntem în mod constant preocupați de îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Aceasta se adaugă celei recent recepționate, prin care alte 20 de localități clujene au beneficiat de asemenea lucrări, tot din fonduri europene. Continuăm, astfel, în ritm alert, demersurile care vizează atingerea ambițiosului obiectiv de racordare integrală a localităților județului la rețeaua publică de apă potabilă.”

Lucrările executate au o valoare de 51.857.366,53 lei, cu TVA inclus, contractul fiind parte a proiectului european în valoare de peste 404,4 milioane de euro, fără TVA, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Investiția a vizat lucrări la rețelele de alimentare cu apă și canalizare în 10 localități din patru comune clujene, respectiv: Aghireșu, Aghireșu Fabrici, Băgara, Dorolțu, Inucu, Macău, Gârbău, Gilău, Păniceni și Dumbrava.

În total au fost realizate rețele și aducțiuni de distribuție a apei potabile în lungime de 69 km, 1.743 de branșamente, 4 rezervoare și 3 stații de pompare a apei potabile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *