Lavrov, la ONU: ”Occidentul e imperiul minciunii!”

Politica externa Slider

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, s-a exprimat sâmbătă la tribuna ONU, în ultima zi a Adunării generale, informează Radio RFI România.

În conferinţa de presă care a urmat, acesta a estimat că «Occidentalii se luptă direct cu Rusia, în Ucraina. Occidentul este imperiul minciuni» a mai spus el.

Ministrul rus de externe a ţinut un discurs ofensiv contra occidentalilor, acuzaţi că se luptă direct contra ruşilor în Ucraina. 

«Chiar dacă numim acest război unul hidbrid, asta nu schimbă cu nimic realitatea. Occidentul livrează arme şi mercenari în Ucraina» a spus Lavrov.

În lunga conferinţă de presă care a urmat, Lavrov s-a întrebat din nou, retoric, despre implicarea  occidentalilor în conflictul din Ucraina.

”SUA şi statele europene furnizează arme Ucrainei de când ţara a fost invadată de Rusia în februarie 2022 dar spun că nu se luptă contra Rusiei ci doar ajută Ucraina ca să se apere”, a spus Lavrov.

La aceeași Adunare generale ONU,  Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a venit să ceară mai mult sprijin comunităţii internaţionale pentru a combate invazia Rusiei.  Zelenski a propus  organizarea unei conferinţe de pace pentru a pune capăt conflictului, propunere respinsă de Lavrov. «Idea este nerealistă şi imposibil de pus în practică» a spus Lavrov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *