VIDEO Un consilier local USR Cluj reclamă proasta organizare a parcărilor. ”Pierdem mulți bani pentru că nu investim minimal”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

După ce edilul Emil Boc a cerut răbdare clujenilor, la Ziua LIVE, pe tema infrastructurii,  a primit replica de la consilierul local USR, Călin Groza.

Boc a spus că în trecut s-a confruntat cu lipsa unor noi investiții substanțiale în domeniul infrastructurii:

„Răspunsul este foarte clar că: toate se pot face pe rând. Dacă nici la Cluj nu s-a făcut… gândiți-vă, proiectul Autostrăzii Transilvania, care este o adevărată centură a Clujului – peste 1 miliard de euro. Gândiți-vă la centura Vâlcele-Apahida, un proiect de mai multe sute de milioane de euro. Gândiți-vă la prelungirea Bulevardului Muncii până la Apahida. Ce ar fi însemnat dacă nu era această prelungire, cu tot traficul? Cine-i de rea credință să spună că nu se face, nu o să-i pot demonstra altceva. Dar de aceea Clujul este pe primul, loc de aceea a recuperat. Unde era Clujul la nivelul anilor 2004? Un oraș cenușiu, prăbușit, pe care nimeni nu-l căuta. Nu ca astăzi – este orașul care se bate cu Capitala și depășește la multe componente. A depășit Timișoara la care noi ne uitam prin anii 2004 ca la Vestul autentic. Clujul a depășit tot ce se putea depăși. Și este un oraș de referință în Uniunea Europeană și ați văzut, Banca Mondială a spus că este orașul cu cea mai bună calitate a vieții din România și dacă românii ar decide să se mute undeva în țară, s-ar muta la Cluj. Acestea sunt realități și le vedem.

Viața ne arată că am făcut ceea ce trebuie prin ceea ce este Clujul astăzi. Iar faptul că avem proiecte de peste 4 miliarde de euro: de la conectarea Clujului la autostradă, care la sfârșitul anului viitor/începutul anului 2025, este gata lucrarea și care va decongestiona masiv traficul din Cluj. Ce să mai vorbim de centuri care una e în execuție, cealaltă este în licitație de depunere a termenelor, metroul este în lucru, finalizarea documentației pentru trenul metropolitan se apropie, pasajul de la Tăietura Turcului este licitat și este în execuție, împreună cu proiectul de cale ferată. Spitalul Regional de Urgență – iar investiții peste 600 milioane de euro. Amintiți-vă că am fost acela care am dat terenul de la Unitatea Militară din Florești ca să poată face un loc important unde să ajungă oamenii să-și salveze viețile”, a adăugat primarul clujean.

Călin Groza a replicat:  

”Deși Primăria are în administrare parcările din centrul Clujului din Piața Unirii, Piața Cipariu, Piața Mihai Viteazul și Moților care produc încasări anuale de 1 milion de euro, calitatea serviciilor oferite lasă de dorit. Timpul de așteptare pentru accesul în parcarea de la Piața Unirii este de cel puțin 30 minute și coada la intrare ajunge până în dreptul trecerii de pietoni de la cofetăria Carpați.
La intrare există o singură cameră pentru identificarea numerelor de înmatriculare care dă rateuri foarte des. Adică la ieșire, când să plătești la automat, numărul mașinii nu va exista în sistem și va trebui să folosești aparatul de plată cash. Care nu acceptă decât anumite tipuri de bancnote și va trebui să apelezi mai departe la supraveghetorul parcării pentru plată. Durata ieșirii se lungește nejustificat și astfel se așteaptă mult la intrare, capacitatea parcării fiind limitată.
Cam asta este din păcate capacitatea administrativă a Primăriei, cu o minimă investiție și o mai bună organizare s-ar putea optimiza ușor accesul în parcări.
Nici nu vreau să-mi imaginez cum va arăta traficul în Centru anul viitor când vor începe lucrările pentru descărcarea de sarcină arheologică la Metrou pe latura din Piața Unirii cu Consulatului Ungariei!”
 

El și-a ilustrat declarația cu un video despre cozile infernale la pakingul din centru:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *