Hamas anunţă că are luptători încă prezenţi în sudul Israelului/ Purtătorul de cuvânt principal al Hamas susţine că nu atacă civili/ Bilanţul a ajuns la 600 de morţi

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica externa Slider

Luptătorii Hamas sunt încă prezenţi în oraşele din sudul Israelului, potrivit unui comunicat al grupării, relatează CNN citat de CNN.

Totodată, Osama Hamadan, purtătorul de cuvânt principal al Hamas, a declarat pentru Al Jazeera că nu atacă civili. ”Trebuie să faceţi diferenţa între colonişti şi civili. Coloniştii au atacat palestinieni…”, a susţinut el. Atacurile persistă duminică. Cel puţin 600 de israelieni au fost ucişi, dintre care 44 de soldaţi, şi peste 2.000 au fost răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ publicat de presa israeliană. Cabinetul de securitate a votat trecerea oficială a ţării în stare de război şi poate desfăşura „activităţi militare semnificative”.

În declaraţie se precizează că Hamas îi sprijină cu tiruri de rachete asupra oraşelor israeliene.

Aceasta a precizat că luptătorii sunt prezenţi în Ofakim, Sderot, Yad Mordechai, Kfar Aza, Be’eri, Yated şi Kissufim.

”Trebuie să faceţi diferenţa între colonişti şi civili. Coloniştii au atacat palestinieni… Sperăm că Amnesty are umilinţa internaţională de a ne trimite arme mai dezvoltate pentru a ataca doar soldaţii”, a declarat Osama Hamadan, după ce grupuri pentru drepturile omului, precum Amnesty International, au subliniat că Hamas a ucis civili israelieni.

Pe de altă parte, cel mai înalt purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că armata a ucis peste 400 de terorişti palestinieni în sudul Israelului şi în Fâşia Gaza şi a capturat alte zeci de persoane în timpul luptelor care au început sâmbătă, scrie Times of Israel.

 

Israel în război - Armata israeliană a ucis peste 400 de terorişti

 

Duminică dimineaţă, Ministerul Sănătăţii din Israel a revizuit la 1.864 numărul israelienilor răniţi şi spitalizaţi în urma atacurilor Hamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *