Școala Politică a Femeilor Social-Democrate. Laura Pop Chiorean, șefă OFSD Cluj: „Susțin implicarea femeilor în politică”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Femeile din organizația județeană și municipală a PSD Cluj au participat în weekend la Școala Politică a Femeilor Social Democrate de la București. De la Cluj au participart
Laura Pop Chiorean, Maria Gabriela Gherman, jurist și președinte OFSD Cluj-Napoca,
Oana Goga, pedagog si președinte PSD Huedin, dr.Ligia Ghete, medic și președinte OFSD Gherla,
av.Adina Marinca, președinte OFSD Câmpia Turzii, Ioana Brudasca, fermier și antreprenor, președinte PSD Cojocna și av.Roxana Corda, coordonator al Departamentului Juridic PSD Cluj.
 
”Școala Politică a Femeilor Social Democrate reprezintă o ocazie de a dezbate teme importante și de a contribui activ la transformări durabile în comunitățile noastre.
Într-o societate în continuă schimbare, implicarea activă a doamnelor în viața politică devine esențială.
Reprezentarea femeilor în politică rămâne în continuare o importantă temă a agendei publice, iar implicarea noastră activă este esențială pentru a contribui la modelarea unui viitor mai bun pentru toți cetățenii.
Întâlnirile noastre au fost extrem de productive, având discuții intense pe teme precum administrația publică locală și bune practici în administrația locală, îmbunătățirea legislației pentru susținerea femeilor antreprenor, gestionarea eficientă a proiectelor cu finanțare nerambursabilă, dar și reforma serviciilor sociale.”, a spus Laura Pop Chiorean.
Laura Pop Chiorean (în alb) și colegele sale
 
În deschiderea lucrărilor, în cadrul primei sesiuni de lucru, invitați au fost Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a transmis un mesaj din partea președintelui PSD, premierul Marcel Ciolacu și a avut o expunere pe tema sănătății, ca prioritate a Guvernului României,
pe Ministrul Familiei și Egalității de Șanse,Natalia Intotero, care a prezentat proiectele in derulare pentru familie și pentru tineri, pe Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, care a susținut o prezentare pe tema reformei serviciilor sociale.
 
”Am discutat despre îmbunătățirea cadrului legislativ pentru absorbția fondurilor europene si evitarea corecțiilor financiare cu Monica Săsărman, secretar de stat în Ministrul Dezvoltării, despre importanța fondurilor europene pentru a promova femeile in meserii si domenii unde sunt subreprezentate, fonduri care ne pot ajuta să combatem violenta impotriva femeii, să sprijinim educația, despre economia sociala – o cale de a da valoare femeilor din comunitati sau grupuri vulnerabile.”, a spus Laura Pop Chiorean.
 
În cadrul celei de-a doua sesiuni de lucru, Marius Pieleanu, analist politic si prodecan la Facultatea de Științe Politice SNSPA, a prezentat un studiu interesant privind egalitatea și reprezentarea de gen.
 
”În mesajul pe care l-am adresat colegelor reunite din întreaga țară, am vorbit despre un concept esențial- paritatea de gen in politică, am subliniat importanța promovarii egalității de gen în administrația publică locală și centrală și am discutat despre necesitatea unor schimbări legislative și în acest sens.
Uniunea Europeană este un exemplu de succes în ceea ce privește promovarea paritatii de gen.Ne-a arătat că atunci când femeile și bărbații lucrează împreună în mod egal, societatea noastră este mai echilibrată, mai puternică și mai prosperă. Este timpul să ne asigurăm că femeile vor avea un loc bine meritat în politică și administrație, la toate nivelurile decizionale.„, a mai spus președinta femielor clujene social-democrate.
Dna Doina Federovici, Președintele #OFSD România, a moderat discuțiile, subliniind necesitatea pregătirii femeilor, viitoare candidate la alegerile din 2024 și anunțând deschiderea unor sesiuni de pregătire, la nivel regional, în parteneriat cu Fundația ” Friedrich Ebert”.
La dezbaterile Școlii Politice #OFSD au fost prezenți oameni importanți din politică și administrație, precum dl.europarlamentar și vicepreședinte PSD Victor Negrescu, secretari de stat, parlamentari.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *