luni, februarie 26, 2024

Atacuri ale artileriei israeliene în sudul Libanului. Gruparea teroristă Hezbollah revendică responsabilitatea pentru tirul de mortiere efectuat din Liban. Israelul spune că a lovit un post al Hezbollah în jurul graniţei/ VIDEO

Politica externa Slider

Artileria israeliană a lovit duminică sudul Libanului ca răspuns la tiruri din zonă, a anunţat armata israeliană într-un comunicat emis cu puţin timp înainte de ora 07:30 (04:30 GMT), informează AFP citat de News.ro.

Gruparea teroristă șiită finanțată de Iran Hezbollah afirmă că a vizat trei situri militare israeliene din regiunea contestată a Muntelui Dov. Iran e un dușman istoric al Israelului.

„Artileria israeliană este în curs de a lovi zona din Liban din care a provenit focul”, se arată în comunicat, fără a da alte detalii despre natura atacului.

Acest anunţ intervine în contextul în care Israelul se confruntă de sâmbătă cu o ofensivă a mişcării islamiste palestiniene Hamas, lansată din Fâşia Gaza pe flancul său sudic.

Hamas şi alte mişcări palestiniene angajate în lupta armată împotriva Israelului sunt stabilite în sudul Libanului. 

Agenţia de ştiri Reuters, care citează trei surse de securitate, a declarat că proiectilele lansate de pe teritoriul libanez au lovit la primele ore ale dimineţii o poziţie militară israeliană în fermele Shebaa ocupate de Israel.

Gruparea teroristă Hezbollah revendică responsabilitatea pentru tirul de mortiere efectuat astăzi din Liban asupra nordului Israelului.

Într-o declaraţie, gruparea teroristă afirmă că a vizat trei situri militare israeliene din regiunea contestată a Muntelui Dov.

Forţele de apărare israeliene nu au raportat răniţi şi au declarat că au răspuns cu lovituri de artilerie.

Forţele de apărare israeliene afirmă că a efectuat un atac cu dronă împotriva „infrastructurii Hezbollah” din zonă.

Potrivit unei surse militare, locul era un cort pe care gruparea teroristă l-a instalat pe teritoriul israelian cu luni în urmă.

Hezbollah a stat în mare parte deoparte la rundele anterioare de lupte între Israel şi grupurile teroriste palestiniene, închizând doar ochii la facţiunile locale care operează de pe teritoriul său din sudul Libanului.

Israelul spune că a lovit un post al Hezbollah în jurul graniţei cu Libanul

Armata israeliană afirmă că una dintre dronele sale a lovit „o infrastructură a Hezbollah… în zona Muntelui Dov”, de-a lungul graniţei cu Libanul.

Armata a făcut această declaraţie pe platforma de socializare X.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *