Procesul Videanu-Niculae. Ce a declarat martorul Boc

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Procesul fostului ministrul al Economiei, Adriean Videanu și omul de afaceri Ioan Niculae, patron Intergro, a continuat cu un nou termen, luni, 9 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție din București.

Martori au fost chemați ieri foștii premieri Emil Boc, coleg de partid cu Videanu și Dacian Cioloș. Ambii s-au prezentat la instanță.

Videanu e acuzat că a oferit gaze ieftine patronului Niculae care astfel ar fi dat un tun de peste 200 de milioane de lei.

Boc a declarat luni, 9 octombrie, că firma de stat Romgaz a vândut între anii 2008-2010 gaze ieftine către compania lui Ioan Niculae ca parte a măsurilor anti-criză de care au beneficiat și alți agenți economici, nicidecum ca urmare a influenței pe care o avea omul de afaceri asupra guvernului pe care actualul edil al Clujului îl conducea la vremea respctivă, scrie Ziare.com

Completul de 5 judecători al Înaltei Curți în dosarul Romgaz-Interagro i-a achitat in primă instantă pe fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu precum și  peIoan Niculae . Cei doi erau acuzați de  constituire de grup infracțional organizat și delapidare.

Procurorii DIICOT susțin în rechizitoriu că scopul asumat al grupării infracţionale iniţiate, constituite şi coordonate de către Ioan Niculae a fost obţinerea ilegală a unor mari cantităţi de gaze naturale, cu precădere din producția internă la preţuri cu mult mai mici decât cele practicate de SNGN Romgaz S.A. cu ceilalţi parteneri de afaceri.

Citiți și:

Boc audiat la Înalta Curte în procesul lui Videanu. Scandal cu activistul Ceaușescu VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *