Universitar român din SUA: ”Situația strigătoare la cer a universităților occidentale – devenite centre de indoctrinare, propaganda si activism ideologic- a explodat in sfarsit in constiinta publică”

Politica externa Slider

Paul Dragoș Aligică este un profesor universitar român care predă științe politice în SUA și România, cu cărți  valoroase despre liberalism și cu opinii casante, critice, pe facebook despre intelectualitatea română, doctrine politice și nu numai. El publică constant la edituri românești.

Acesta a explicat într-o postare interesantă cum s-a ajuns la scrisorile care dau vina pe Israel în loc să blameze atacul barbar al teroriștilor de la Hamas semnate de organizatii studențești de la Harvard și un profesor de la Standford, care apoi, în urma criticilor vehemente din multe direcții din societatea americană, și-au retras semnătura.

”Situatia strigătoare la cer a universitatilor occidentale – devenite centre de indoctrinare, propaganda si activism ideologic- a explodat in sfarsit in constiinta publica.

Este trist ca a fost nevoie de evenimente atat de atroce precum cele recente din Israel pentru ca linia sa fie trasa si publicul larg sa inceapa sa inteleaga ce se intampla de fapt…
Evolutiile (scandalul) de la Universitatea Harvard sunt capul de afis la ora asta – simbol si varf al icebegului care este sistemul ideologic si de indoctrinare care a penetrat toate institutiile academice si intelectuale occidentale.
Scandalul este imens. Brusc asociatii, organizatii si personalitati care pareau pana ieri ca sunt intr-un univers paralel in fata agresiunii propagandistice si institutionalizarii indoctrinarii in universitati, par sa fi descoperit realitatea…
Noul mesaj de la Președintele (Rectorul) Harvard, Claudine Gay menit sa calmeze lucrurile, a pus si mai mult paie pe foc prin ipocrizia sa:
„Universitatea noastră îmbrățișează un angajament față de libera exprimare. Acest angajament se extinde chiar și la puncte de vedere pe care mulți dintre noi le considerăm obiecționabile, chiar scandaloase. Nu pedepsim sau sancționăm oamenii pentru exprimarea unor astfel de puncte de vedere.”
De ce aceasta declaratie a scandalizat si mai tare? Pentru ca e o declarație venită de la o organizație care a dat tonul, a legitimat, a teoretizat și a practicat doctrinele stigmatizării, deplatformării, ostracizării și anulării. Unii dintre principalii artizani ai climatului toxic si destructiv din mediul academic american si occidental au descoperit in sfarsit ca exista în lume niste pozitii poate „obiecționabile, chiar scandaloase” pe care ei nu le sancționează însă „în numele libertății de expresie…”
Ca să înțelegem despre cum stau lucrurile, să spunem că în evaluarile/clasamentele FIRE pentru Libertatea de Exprimare în Colegii, Harvard a performat dupa cum urmeaza, citez:
În 2020, Harvard s-a clasat pe locul 46 din 55 de școli. În 2021, s-a clasat pe locul 130 din 154 de școli. Anul trecut, s-a clasat pe locul 170 din 203 școli. Și în acest an, Harvard și-a finalizat căderea într-o manieră dramatică, ajungând pe ultimul loc cu cel mai prost scor vreodată: 0,00 dintr-un posibil de 100,00. Acest lucru îi conferă distincția notorie de a fi singura școală clasată în acest an cu un climat al discursului „Dezolant”.” a scris profesorul Aligică.
 
Acesta a publicat mai demult o carte despre instituționalizarea îndoctrinării pe un caz românesc.
 
 
O altă analiză a situației din SUA aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *