Constantin, despre protestul angajaţilor CNAS: Casa Naţională Asigurări de Sănătate are o nouă conducere, care s-a angajat într-o reformă internă pentru eficientizare şi recepţia acestor mesaje se face în mod curent şi se caută soluţii

Politica nationala Slider

Purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin a declarat, joi, referitor la protestul angajaţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, declanşat pe o perioadă nederminată, aceştia fiind nemulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai crescut din 2018, că aceste manifestări publice sunt drepturi legitime ale angajaţilor, însă va fi găsită o rezolvare a problemei.

El a amintit că noua conducerea a CNAS s-a angajat „într-o reformă internă pentru eficientizare şi recepţia acestor mesaje se face în mod curent şi se caută soluţii”, iar ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a avut discuţii, cu alte ocazii, cu protestatarii care au venit în faţa sediului MS.

„Da, acele proteste, cred că sunt, au fost recurente de-a lungul ultimelor luni. Între timp, după cum ştiţi, Casa Naţională Asigurări de Sănătate are şi o nouă conducere, care s-a angajat într-o reformă internă pentru eficientizare şi recepţia acestor mesaje se face în mod curent şi se caută soluţii. Dacă premierul însuşi va considera util ca reprezentanţii acestor protestatari să fie invitaţi la o discuţie, se va comunica acest lucru”, a afirmat Mihai Constantin, întrebat care este poziţia Guvernului şi dacă premierul îi va chema pe angajaţii sau pe reprezentanţii angajaţilor din CNAS pentru discuţii, în contextul în care se desfăşoară un protest în toată ţara.

Chestionat dacă au existat discuţii cu reprezentanţi ai angajaţilor CNAS, în acest moment, la nivel guvernamental şi cine se ocupă din Executiv de aceste aspecte, de exemplu ministrul Sănătăţii, Miha Constantin a răspuns: „Ştiu, de asemenea, că domnul Rafila a avut discuţii, cu alte ocazii, cu protestatarii care au venit în faţa Ministerului Sănătăţii şi ştiu, de asemenea, că actuala conducere a Casei este, de asemenea, într-un dialog permanent”.

„Aceste manifestări publice legitime ale angajaţilor, au dreptul evident la ele pentru a-şi face probabil vocea mai bine auzită de către opinia publică, dar rezolvarea se va găsi, de asemenea, printr-o soluţie amiabilă, în urma unor conversaţii interne”, a completat Constantin.

Angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au declanşat, începând de joi, un protest pe o perioadă nederminată, fiind nemulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai crescut din 2018, au anunţat sindicaliştii. În urma acestei decizii, activitatea de relaţii cu publicul va fi grav perturbată.

 

„Începând de joi, 2 noiembrie 2023, angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, ai Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti intră în protest generalizat pe perioada nedeterminată. Această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog şi de aşteptare, am constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceştia le au, nu se găsesc soluţii. Însă sunt găsite soluţii satifăcătoare şi imediate pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariaţi”, precizează comunicatul de presă transmis de Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate (FSCAS). 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *