luni, aprilie 29, 2024

Şedinţă a conducerii PNL, la Sinaia / Liberalii discută cum vor merge la alegerile din 2024 “Prin Noi Înşine”, în alianţă cu PSD sau într-o largă coaliţie de dreapta

Politica nationala Slider

Liberalii s-au reunit, vineri, în şedinţa conducerii, care are loc la Sinaia,transmite corespondentul News.ro.

Liberalii discută în Biroul Politic Naţional vor merge la alegerile din 2024: “Prin Noi Înşine”, într-o alianţă cu PSD sau o largă coaliţie de dreapta, cei mai mulţi dintre liberali preferând să meargă pe cont propriu, potrivit unor surse liberale. Toţi liderii de filiale vor fi consultaţi şi se vor analiza şi cifrele din sondajele de opinie realizate la nivel central dar şi regional.

Conducerea PNL va analiza trei scenarii privind alegerile de anul viitor: participarea pe listă proprie, o alianţă cu PSD sau o coaliţie de dreapta mai largă. 

Potrivit unor surse liberale, liberalii se vor folosi în analiză de sondajele de opinie realizate la nivel naţional dar şi cele 45 de cercetări sociologice realizate la nivel local şi judeţean pe acest subiect.

Astfel, cele trei scenarii sunt: dacă vor aborda anul electoral “Prin Noi Înşine”, alături de PSD într-o alianţă electorală sau într-o largă coaliţie de dreapta.

În cadrul analizei vor fi consultaţi toţi liderii de filiale precum şi foştii preşedinţi ai PNL dar şi preşedinţii Consililor Judeţene şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ.

Potrivit surselor citate, cea mai mare parte a liberalilor preferă ca partidul să meargă pe cont propriu la alegerile de anul viitor şi chiar şi cei care până acum ar fi preferat o alianţă cu PSD s-au răzgândit şi consideră că PNL trebuie să intre singur în alegeri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *