Stroe: USR – un partid cu mari probleme identitare; polul de dreapta se poate construi în jurul PNL

Politica nationala Slider

USR este un partid cu mari probleme identitare, iar un pol de dreapta se poate construi în jurul PNL, care este cel mai mare partid politic din zona dreptei româneşti, a afirmat purtătorul de cuvânt al liberalilor Ionuţ Stroe pentru Agerpres.ro.

Întrebat în legătură cu intenţia USR, PMP şi Forţa Dreptei de a construi un pol de dreapta, Stroe a spus că „rolul tradiţional al Partidului Naţional Liberal este de a fi integratorul dreptei române”.

„În decursul anilor toate partidele mai mici sau mai mari şi-au regăsit activitatea şi forma de organizare în Partidul Naţional Liberal. Nu excludem acest lucru nici de data aceasta, în mod evident. Suntem deschişi, cum am fost de fiecare dată, la orice fel de formă de asociere pe dreapta eşichierului politic românesc. N-aş putea avansa public anumite scenarii în legătură cu PMP sau alte partide. Deocamdată primul pas a fost făcut prin acea decizie de fuziune prin absorbţie cu ALDE. În condiţiile în care există disponibilitate şi din partea altora pentru a face acest lucru suntem deschişi”, a adăugat Stroe.

El a menţionat că nu se referă la o alianţă cu USR.

„USR este un partid cu mari probleme de identitate. USR, în egală măsură, se pretinde a fi de dreapta, dar, vedeţi bine, susţine politici de stânga autentice, apropo de drepturile minorităţile sexuale şi scandalul care a fost cu Elena Lasconi. Ştiţi foarte bine că nu s-a pus niciodată problema de a reface nici măcar o alianţă politică de guvernare cu USR. (…) Deci când vorbim de pol de dreapta, eu mă gândesc la o formă politică puternică, nu la o formă de asociere între un partid sub 10 procente şi două inexistente, aşa că, dacă vorbim de un pol de dreapta, acesta cu siguranţă se poate construi în jurul Partidului Naţional Liberal, cel mai important partid politic, cel mai mare partid politic din zona dreptei româneşti”, a precizat Ionuţ Stroe.

USR, PMP şi Partidul Forţa Dreptei au anunţat că intenţionează să formeze un pol de dreapta, în contextul alegerilor din 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *